Postaví první dětský hospic v Česku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Postaví první dětský hospic v Česku!

Zakladatelka projektu Radka Vernerová.
Zakladatelka projektu Radka Vernerová. (Foto Aha! – Mária Rušinová, archiv Radky Vernerové)

Měly by si užívat dětství. Místo toho ale nevyléčitelně onemocněly a ani lékaři jim nedokážou pomoci. Ulehčit trápení rodin má v budoucnu první dětský lůžkový hospic v Česku s názvem Dům pro Julii.

Hospic má vyrůst do pěti let na kraji Brna. Bude pojmenovaný po holčičce Julince (†7 měsíců), která zemřela před deseti lety na pneumokokovou meningitidu. Ubytuje pět dětí i s jejich rodinami, do budoucna se počítá se zdvojnásobením kapacity.

Julinka zemřela v sedmi měsících.


Rodina si uleví

„Je to koncipované jako apartmány. Rodiny, které dlouhodobě pečují o své dítě, si sem přijdou odpočinout. Převezmeme za ně tu péči. Můžou tu strávit čas jinak, než jim je umožněno v domácím prostředí. Zažijí kulturní zážitky, terapie, vystoupení. Je také možné, aby rodina odjela někam pryč bez omezení,“ vysvětlila stručně cíl projektu zakladatelka Radka Vernerová z nadačního fondu Zerafa.

Víte že...
...na nevyléčitelnou nemoc ročně v Česku zemře okolo pěti stovek dětí?

Pomozte s projektem
Na stavbu hospice a jeho vybavení potřebují zakladatelé získat 43 milionů korun. Podpořit projekt můžete i vy. Stačí poslat jakoukoliv částku na sbírkové konto 2901273849 / 2010. Více se dozvíte na jejich webových stránkách www.dumprojulii.com.

Logo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.