Seniorům vadil hluk, strom a často volali policii: 20 let výhrůžek sousedům ukončily dva výstřely | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seniorům vadil hluk, strom a často volali policii: 20 let výhrůžek sousedům ukončily dva výstřely

Milan J. a Alfréd C. (zleva) mají dodnes zdravotní problémy.
Milan J. a Alfréd C. (zleva) mají dodnes zdravotní problémy. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Dvacet let se vlekly spory mezi sousedy v Bezděkově na Žatecku. Důchodce Jan Š. (74) s manželkou si stěžovali na vše, mnohokrát volali i policii. Senior spory nakonec vyřešil nožem a pistolí. Teď čelí obžalobě za pokus o dvojnásobnou vraždu, hrozí mu dvacet let.

Jan Š. a jeho manželka se se sousedem Alfrédem C. (52) dohadovali neustále. „Problémy byly hlavně s jeho ženou, pořád jí něco vadilo. Od doby, kdy jsem koupil parcelu, mě obviňovala, že pálíme PET lahve, koberce nebo lina, chtěla, abych pokácel stromy, protože má alergii, stěžovala si na hluk. Často volala policii,“ vypověděl Alféd C.

U soudu včera vypovídala i manželka obžalovaného (vlevo).

Utíkal, dostal kulku

Na zápach si manželka obžalovaného stěžovala i den před incidentem. Její manžel pak druhý den ráno vstal a vyrazil na trestnou výpravu. Nejdříve napadl Milana J. (55), který se Alfrédovi C. staral o hospodářství. „Šel jsem jako každé ráno krmit zvířata. Když jsem odemykal, slyšel jsem za sebou: »Ty prasečí svině«. Vzápětí jsem pocítil bolest. Zjistil jsem, že mě něčím bodl do zad. Řekl jsem, že tohle mu neprojde, a začal jsem utíkat. V tu chvíli mě střelil,“ popsal. Jeho křik uslyšel Alfréd C., šel se proto podívat, co se děje. Když uviděl střelce, chtěl se schovat za garáž a za auto. Jan Š. ale se slovy: „Ty svině, tebe taky dodělám,“ střelil i jeho. Oba napadení skončili s vážnými poraněními břicha v nemocnici, kde museli podstoupit operaci. Potíže mají dodnes.

Střelec zkolaboval

Soud včera probíhal bez obžalovaného, v úterý, kdy měl vypovídat on, při převozu z vazby zkolaboval (Aha! informovalo). Podle soudkyně bude převezen do vězeňské nemocnice v Brně na psychiatrické oddělení.

Milan J. popsal, jak jej důchodce nejdříve bodl do zad a pak ho střelil do břicha.

Manželku střelba překvapila

U soudu včera vypovídala i manželka obžalovaného, která potvrdila, že se se sousedem dohadovali dlouhodobě. Vadil jí hlavně hluk a zápach, který se podle ní z jeho pozemku linul a kvůli kterému údajně měla zdravotní problémy a nemohla spát. Fakt, že její manžel střílel, ji překvapil. Podle ní nebyl agresívní.

Bál se 3. světové války

Manželka Jana Š. uvedla, že se její muž změnil po mozkové příhodě. Ochrnul na jednu ruku, později se přidaly i psychické potíže a deprese, s nimiž se léčil na psychiatrii. „Uzavíral se okolí, byl plačtivý, pořád poslouchal rádio, sledoval hlavně politiku. Všechny děsil tvrzením, že bude třetí světová válka,“ vypověděla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.