Požár v Londýně: Stěhování národů?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Požár v Londýně: Stěhování národů?!

Ohnivé peklo zasáhlo miliony lidí...Spoustu známých osobností už vymýšlí, jak pomoci a jak sehnat, co nejvíce peněz pro pozůstalé a uniklé obyvatele...
Ohnivé peklo zasáhlo miliony lidí...Spoustu známých osobností už vymýšlí, jak pomoci a jak sehnat, co nejvíce peněz pro pozůstalé a uniklé obyvatele... (Foto Reuters, ČTK, Twittter)

Tragický požár výškové budovy Grenfell Tower vyvolal po celé Británii velké obavy. Snad každý občan si položil otázku, jestli náhodou dům, v němž žije, není stejně nebezpečný jako věžák, v jehož útrobách přišlo o život nejspíš až 79 lidí...

Vláda v čele s premiérkou Theresou May (60) proto volá po kontrole všech výškových budov v zemi, které by mohly být opláštěny stejně hořlavými panely jako vyhořelá Grenfell Tower v Londýně.

Úřady už bohužel potvrdily, že nejméně 11 budov v Británii by se v případě požáru stalo stejnou pastí jako obytný dům, který minulou středu shořel na uhel. Zkoumáno je ovšem dalších 600 budov!

Vyvstává otázka, co bude s jejich obyvateli v případě, že je úřady označí za příliš nebezpečné k bydlení. „Rozhodně nikoho nenutíme opouštět domov, zároveň však nemůžeme trvat na tom, aby lidé v potenciálně nebezpečných budovách setrvali,“ sdělila premiérka Theresa May s tím, že by v příštích týdnech mělo být vyměněno hořlavé obložení budov za nehořlavé.
Po dobu výměny panelů budou nevyhovující domy nepřetržitě střežit hasiči.

Opláštění propadlo ve všech zkouškách!
V noci z 14. na 15. června shořel věžák Grenfell Tower v Londýně na uhel. Včera bylo potvrzeno, že hořet začalo kvůli vadné ledničce, avšak příčinou tak extrémně rychlého ohně požáru bylo opláštění budovy. To podle zástupkyně policie Fiony McCormackové propadlo ve všech (!) bezpečnostních zkouškách!
Úřady potvrdily 30 obětí, dalších 49 lidí se však stále pohřešuje a šance, že žijí, je téměř nulová...
Lidem, kteří přišli o střechu nad hlavou, chce vláda obstarat byty ve zcela novém komplexu Kensington Row, jde o 68 jedno- a dvoupokojových sociálních bytů v hodnotě od 45 milionů Kč výš.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.