Kajínek už dnes bude volný jako pták: Milost už putuje...! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kajínek už dnes bude volný jako pták: Milost už putuje...!

Jiří Kajínek
Jiří Kajínek (Foto: archiv)

Třiadvacet let seděl Kajínek za dvojnásobnou vraždu. Prezident Miloš Zeman řekl, že není zcela přesvědčen o jeho vině a tak bylo omilostnění na světě. Už od čtvrtka čekali novináři netrpělivě před vraty rýnovické věznice, ale až dnes bude skutečně Kajínek svobodný člověk.

Kajínek bude sedm let v podmínce. Tu stanovil prezident Miloš Zeman. Během ní se nesmí omilostněný dopustit žádného trestního činu. „Právě teď, právě v tento okamžik je z Pražského hradu odesílána na ministerstvo spravedlnosti k dalšímu vyřízení milost pro Jiřího Kajínka, kterou udělil prezident republiky,“ uvedl v úterý při tiskovce na Hradě Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Blesku.cz uvádí, že podle průzkumu agentury Median pro Českou televizi souhlasí s milostí pro Kajínka 54 procent lidí, proti je 36 procent. Dvě pětiny občanů si myslí, že prezident se k tomuto kroku odhodlal kvůli tomu, že mu zvýší popularitu. Podle 29 procent lidí chce Zeman odlákat pozornost od svého postoje k současné vládní krizi.

Více zajímavostí o Jiřím Kajínkovi najdete ZDE!

Video: Kajínek vypráví, jak utekl z Mírova


 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.