Makak už váží 15 kilo: Co seberu, to sežeru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Makak už váží 15 kilo: Co seberu, to sežeru!

Apetit mu rozhodně nechybí.
Apetit mu rozhodně nechybí. (Reprofoto: YouTube.com)

Tenhle desetiletý makak vypadá, že drží bodovou dietu – co vidí, to zbodne! Opičák váží 15 kilo, břicho už tahá po zemi, sotva funí, ale jakmile vidí něco k snědku, hned to do sebe souká.

Kvůli své váze si makak vysloužil přezdívku Strejda tlouštík a potkat ho můžete v Thajsku. Pupek používá jako jídelní stůl, na kterém servíruje vybrané pochoutky. Mezi jeho nejoblíbenější patří sladké melouny, kokosy, kukuřice a nudle, které mu nechávají turisti. A to vše hojně zapíjí sladkými limonádami. Není divu, že ostatní makaci před ním mají respekt – váží totiž dvakrát víc než oni!

Obézního opičáka se už ujala skupina na ochranu zvířat. Doufá, že pod jejím dohledem se mu podaří nějaké to kilo shodit. „Doposud jen někde posedával a neustále se ládoval, potřebuje naši pomoc,“ říká Kawinoat MongKholtechaphat. „Určitě by se chtěl vrátit ke svým přátelům, pro ty mladší je něco jako kápo, tak snad se mu to brzy povede,“ dodal. Po vyšetření makaka se navíc zjistilo, že trpí zánětem plic, kvůli němuž má v břichu obří bouli. Zatím dostal antibiotika a veterináři věří, že bude v pořádku.

Aha! víte, že...
...normální makak váží mezi osmi a deseti kily?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.