Jak si poradit se zdražením povinného ručení? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak si poradit se zdražením povinného ručení?

 (Shutterstock)

Cena povinného ručení nijak dramaticky nestoupla. A zejména pro řidiče, kteří jezdí bez nehod. A proč by taky měla? Když se vyhnete nehodám, jste pro každou pojišťovnu ideální klient. Jenom platíte a pojišťovnu nic nestojíte.

Jaká jsou fakta z České asociace pojišťoven? Průměrná cena povinného ručení stoupla meziročně za prvních devět měsíců roku 2016 o méně než 3% a dosáhla 2.890 Kč za rok.

Zdraží-li vám při výročí povinné ručení, braňte se!

Je to jednoduché. Nemusíte nikam chodit ani volat. Stačí vyťukat pět údajů na vašem chytrém telefonu nebo klávesnici počítače a ihned budete vědět, jak na tom jste s vaší cenou ručení. Jestliže jste dobrý řidič, budou se o vás pojišťovny prát. Za jízdu bez nehod můžete dostat až 50% slevu a další benefity. Jak zjistíte, která to je? Najdete ji na internetu!

Můžete to udělat kdykoli

Tedy kdykoli si můžete ověřit ceny. Internet nemá zavírací dobu. Ale chcete-li ušetřit na povinné ručení, musíte dodržet zákonné lhůty pro výpověď. Buď šest týdnů před datem výročí nebo do měsíce od data výročního dopisu, ve kterém vám změnila pojišťovna cenu.

Smlouvu si můžete sjednat ihned

Jestliže najdete lepší cenu, a většina řidičů ji najde, můžete smlouvu uzavřít ihned. Veškeré dokumenty dostanete emailem včetně platné zelené karty. Jediné, co vám přijde poštou, je originál zelené karty. Pojištění platí ihned.

Na zaplacení máte několik dní a v nejhorším případě je možné smlouvu bez udání důvodu zrušit do dvou měsíců. 

Je to zcela bez papírů

Smlouvu nemusíte podepisovat nebo zasílat zpět. Nic takového. Smlouvu prostě akceptujete tím, že ji zaplatíte. 

Výběr je na vás

Chcete nejlevnější povinné ručení? Chcete nejlepší asistenční služby? Víte, že k některým pojištěním dostanete pojištění odpovědnosti ve ceně? Kdo vám je nabídne?

Ověřte si cenu vašeho povinného ručení online a uvidíte sami!


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.