Opozice kritizuje vládu, ale... Další navýšení penzí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Opozice kritizuje vládu, ale... Další navýšení penzí?

Ministryně Michaela Marksová.
Ministryně Michaela Marksová. (Foto Aha! – Rušinová Mária)

Dokonce i přespříští rok by se mohlo zadařit a kabinet by mohl zvednout důchody o dalších 2,7 procenta. Od ledna 2018 by tak penzisté dostali více, než 308 korun v průměru slíbených pro rok 2017.

Informaci o dalším navyšování důchodů naznačila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (47, ČSSD). Ta svůj požadavek na maximální valorizaci penzí chystá přednést už na jednání kabinetu 5. října.

Marksová bude žádat navýšení důchodů rovnou na té nejvyšší úrovni, jíž může dosáhnout bez souhlasu Parlamentu. Opozice vládu kritizuje za to, že jde vesměs o populistické kroky před volbami, protože jednání vlády se bude konat pouze dva dny před krajskými a senátními volbami.

Přečtěte si
-bello-
28. 9. 2016 • 20:24

pavucinka pavučinko, jestli ti třeba neuniklo, že Marksová je aktivní ve své funkci. Co tady plácáš za nesmysly ?

-bello-
28. 9. 2016 • 19:56

Ale co to kecají? Ta Marksová začala hájit důchodce od samého počátku své funkce, nikoli až teď údajně před volbami! Za Kalouska, Topolánka, Nečase na důchodce docela sprostě neměli v rozpočtu místo ! A to jim nestačilo, byli ještě tak drzý, že žádali " přemluvit dědka s bábou " Takový svinstvo ! Jakoby důchodcibyla společensky deklasovaná menšina určená k vyhubení! A k tomu jim tleskal Šláfnberg !

hejhej
28. 9. 2016 • 13:33

jardavozembouch: Nejvíce kvákají opoziční poslanci z ODS a TOP09, právě ti, kteří okrádali důchodce a sami si zvedali platy a příplatky. Na to by se němělo zapomínat už i v komunálních volbách a tu sebranku nevolit, stejně jako ČSSD s vlastizrádcem Sobotkou. Dnes mají politici v hubě na všechno populismus - idioti.

pavucinka
28. 9. 2016 • 12:33

Zase, nedovolila bych si posuzovat kvality paní ministryně /profesní ani lidské/ A nemůže vše zvládat, takže na některé věci má porotu a spíše jen podepisuje. Škoda, ale má závažné větší věci k řešení, než je příběh jednoho občana, který žádá o odstranění tvrdosti zákona. K nápravě hodné však vidím evidentní propojoivání některých instiutucí, aby se dosáhlo jistého konečného výsledku. Občan/ často starý nebo invalidní/ zbytečně musí vícekráte cestovat, telefonuje,. píše, a není pro někoho je toto již luxusem/

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.