Eva M. (21) z Prahy: 9 let mě zneužíval, chtěla jsem se zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Eva M. (21) z Prahy: 9 let mě zneužíval, chtěla jsem se zabít!

Eva má psychické potíže.
Eva má psychické potíže. (﷯Foto Aha﷯! – Dan Černovský, Alexandr Malachovský)

 »Jenom pohladit,« říkal nevlastní dceři Jiří B. (54), zatímco ji sexuálně zneužíval. Trvalo to dlouhých devět let, nyní mu hrozí až 12 let vězení.

„Poprvé mě začal osahávat, když mi bylo 11 let,“ popsala včera s pláčem u soudu Eva M. (21). Pak se rozvzlykala tak, že jednání muselo být přerušeno. Vše údajně začalo dotyky na prsou. Následně ji měl Jiří B. nutil k orálnímu sexu a nakonec i k pohlavnímu styku. „Chtěla jsem se už zabít,“ pokračovala téměř neslyšně Eva. Místo toho však vyhledala pomoc psychiatrů, kterým se se strašlivým tajemstvím svěřila. Díky tomu se o případu dozvěděla policie a nyní se případem zabývá soud. Obžalovaný Jiří B. tvrdí, že nic z Evina obvinění není pravda. Údajně spolu navázali dobrovolný sexuální vztah až v jejích 16ti letech. „Udělal jsem chybu v tom, že jsem s ní spal, protože to rozvrátilo rodinu. Toho lituji,“ řekl Aha!.


Proč se nechala tak dlouho trápit?
Devět let trvalo, než se někomu svěřila. Eva M. (21) v rozhovoru pro Aha! řekla, proč se rozhodla vyhledat pomoc až za tak dlouho.

Kdy se vás poprvé dotkl?
„Bylo mi jedenáct, bylo to v létě a říkal mi, že mě chce jenom pohladit. Jenže já jsem si myslela, že mě chce pohladit po vlasech. Hrubě mě svlékl a sahal mi na prsa a mezi nohy. Zároveň jsem z toho byla zmatená, vůbec jsem těm dotykům nerozuměla.“

Proč jste se někomu nesvěřila?
„Nejprve jsem nerozuměla tomu, co se vlastně děje. Nevěděla jsem, že to není normální chování. Později mi vyhrožoval, že když to řeknu mámě, přestane nás podporovat a budeme chudé. Spát jsem chodila co nejvíce oblečená, aby mě nemohl svléknout, ale ani to nepomohlo. Později jsem rezignovala a chtěla to mít co nejrychleji za sebou.“

Ovlivnilo to nějak vaše vztahy s jinými muži?
„I když jsem s někým chodila, nikdy jsem se nikomu nesvěřila. Vlastně nikdy jsem neměla normální láskyplnný vztah.“

Psycholog: Jde o typickou oběť!
„Je naprosto typické, že oběti takovýchto trestných činů ze situace nevidí východisko a proto se radši podvolí. Stáva se to také u obětí domácího násilí. Spíše, než aby hledaly pomoc tak se adaptují,“ uvedl psycholog Oldřich Matoušek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.