Mladá maminka odstoupila z Výměny manželek: Nenechám se režisérem sexuálně obtěžovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mladá maminka odstoupila z Výměny manželek: Nenechám se režisérem sexuálně obtěžovat!

Petra se synem Adámkem (2, vlevo)a Jiřího synem Jirkou (8) z prvního manželství.
Petra se synem Adámkem (2, vlevo)a Jiřího synem Jirkou (8) z prvního manželství. (: archiv)

ČESKÁ LÍPA – Sexuální návrhy, obtěžování a urážky! Takovým způsobem vznikal včera večer odvysílaný díl Výměny manželek na Nově. „Natáčení jsem ukončil po čtyřech dnech, protože hlavní kameraman a režisér Matěj Liška urážel mojí ženu,“ popisuje jeden z účastníků výměny, Jiří Jehlička (30) z České Lípy.

Sexuální návrhy, obtěžování a urážky! Takovým způsobem vznikal včera večer odvysílaný díl Výměny manželek na Nově. „Natáčení jsem ukončil po čtyřech dnech, protože hlavní kameraman a režisér Matěj Liška urážel mojí ženu,“ popisuje jeden z účastníků výměny, Jiří Jehlička (30) z České Lípy. „Problémy začaly už první den, kdy Matěj Liška moji Péťu oslovil slovy: Čekali jsme, že přijde taková pěkná… Naschválně jsem si tě vybral, abych z tebe udělal blonďatou pipinu, ale kluci říkali, že zase tak hloupá nejseš,“ říká Jiří s tím, že za tyto i další urážky se kameraman druhý den omlouval.

„Péťa mu několikrát vytkla, aby se k ní choval, tak, jak má, tedy podle pravidel, která každý účastník dostává. Při čtení manuálu jí Liška vlepil něco proti mé osobě, nechci říkat co přesně, ale bylo to za hranicí slušného chování. Druhý den se za to Pétě opět omlouval, že to tak nemyslel, ale slova, která tam řekl, manželku zasáhla,“ popisuje Jehlička.

„Vytvářel při natáčení špatné nálady, dusno a střety. Když ho Péťa upozorňovala, že zasahuje do chodu rodiny, tak jí řekl: Jestli nebudeš vstřícnější, tak nezapomeň, že střih dělá kouzla a město ti bude malý,“ vypráví další příhodu s členem štábu Novy Jiří Jehlička.

„Divák má pocit, že v televizi kouká do reálného života rodin a už si nevšimne a nepřemýšlí nad tím, jak se v rychlých střizích mění trička nebo co ukazují hodiny. Střihem Nova záměrně mění chronologii. Lidé to vnímají jako realitu, která realitou není. Štáb úmyslně tlačí účastníky do situací, které by jinak nevznikly a čeká, až se žena nervově zhroutí nebo muž vybouchne a začne se hádat,“ popisuje způsob natáčení Jehlička, který tvrdí, že stejné zážitky mají i účastníci již odvysílaných dílů, a proto ještě včera před odvysíláním Výměny manželek odstoupil od smlouvy s TV Nova.

„Výtky k chování Matěje Lišky padly i ze strany druhé maminky, Veroniky. Když přijela k nám do České Lípy, tak si stěžovala, že po dni, který strávila s panem Liškou, byla ráda, že odjela, protože se choval neslušně. Snižoval její intelekt, když nerozuměla položené otázce, a rodina ji chtěla zopakovat, dal najevo, že na jeho otázku umí odpovědět i popelář, tak ať se snaží,“ popisuje Jiří Jehlička.

„Po čtyřech dnech hádek si Péťa chtěla vybrat den pro sebe a hledala místa, kam by s ní Liška s kamerou nemohl. Šla na solárko a on jí řekl: Na solárko můžou dva… Na jednu stranu na ni útočil a na druhou flirtoval. Pokud někdo nestojí o flirt, jde o obtěžování,“ říká Jehlička, kterému pak v noci Petra napsala esemesku.

„Zavolal jsem jí, Péťa byla ubrečená, což se mi nelíbilo. Jsme spolu přes čtyři roky, vím, co Péťu rozhází a co ne. Zavolal jsem proto na produkci a řekl jsem, ať to do druhého dne vyřeší. Ptali se mě, jestli není Péťa přecitlivělá, bylo to neprofesionální,“ popisuje Jehlička s tím, že oba páry se s produkcí pořadu sešly na půl cesty mezi bydlišti. „Navrhl jsem, aby se štáby vyměnily, protože my jsme měli bezvadné lidi. Manžel Veroniky ale nesouhlasil s tím, že změna štábu by mohla mít špatný vliv na děti, tak jsem se rozhodl další natáčení odmítnout,“ vysvětluje Jiří s tím, že smlouvy s TV Nova jsou jednostranné a jsou v nich velké sankce.

„Pétě ze štábu říkali: Jestli nebudeš vyšlapovat, tady jsi podepsala smlouvu, budeš muset zaplatit všechny náklady na celou výměnu. Podle smlouvy ale nesmíme nic komentovat, nesmíte se o ní negativně bavit. Jsem ale ochotný jít do případného soudního sporu, protože si myslím, že by ho nevyhráli. Sami porušili článek 1 smlouvy, že štáb nebude porušovat nic, co by porušovalo lidskou důstojnost a bylo v rozporu s obecně právními předpisy. Což už při pozdravu pan Liška porušil, a to nepočítám nařčení mé osoby při čtení manuálu,“ říká Jehlička.

„Včera jsem odstoupil od smlouvy s Novou. Upoutávky, které vysílali, urážely moji ženu. Téměř všichni lidé je vyhodnotili tak, že mladá maminka absolutně nezvládla děti a nedokázala se o ně postarat. O nátlaku a psychickém teroru tam nic nepadlo,“ říká Jiří Jehlička a dodává: „Pokud Nova neodvysílá Výměnu s komentářem a sestříhanou, tak jak se odehrála, jdeme do soudního sporu. A především se zasadím o zahájení správního řízení u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Mám dostatek důkazů k této při i za okolností, že budou Novou zničeny veškeré nahrávky!“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.