Dojemná pomoc seniorům: Policisté hvězdami internetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dojemná pomoc seniorům: Policisté hvězdami internetu!

Muži zákona se zachovali v duchu hesla Pomáhat a chránit!
Muži zákona se zachovali v duchu hesla Pomáhat a chránit! (Foto Profimedia.cz)

Michele (94) a Jole (89) jsou extrémně osamělým párem. Jejich sousedy to ale příliš nezajímá. Jednou na ně naopak zavolali policii, protože příliš hlasitě plakali. Muži zákona se ale zachovali jako praví gentlemani.

Michele a Jole jsou svoji téměř 70 let. V malém bytě v Římě ale tráví většinu času zcela o samotě. Jednoho dne je rozbrečely špatné zprávy, které zrovna vysílali v televizi. „Útoky, zneužité děti ve školce…Jole se divil, proč je na světě tolik zla,“ napsal později policista na svůj Facebook.

Sousedům jejich pláč natolik vadil, že na důchodce zavolali policisty. „Nestal se žádný zločin,“ popisuje policista, co viděl po svém příjezdu. „Jole a Michele nejsou oběťmi podvodu, nevloupal se jim do bytu zloděj, nikoho jsme nemuseli zachraňovat.“

To, co s ním a jeho kolegou pohnulo, bylo, když viděli, jak jsou Jole a Michele osamělí. Rozhodli se jim proto zvednout náladu a uvařili to, co umí Italové nejlépe, špagety s pestem a parmazánem. Pro jistotu ještě zavolali ambulanci, aby se ujistili, že jsou oba v naprostém pořádku.

Jejich gesto vzbudilo velký ohlas na sociálních sítích. Někteří diskutující se dokonce ptali na to, zda by nebylo možné zveřejnit adresu manželského páru. Rádi by jim poslali alespoň pohlednici a zlepšili den.  

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.