Dnes výjimečný magický úplněk! Co vám přinese? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dnes výjimečný magický úplněk! Co vám přinese?

Měsíc v plné kráse je sám o sobě magický, mnozí během této noci pořádně divočí. Opravdu za to může jen úplněk?
Měsíc v plné kráse je sám o sobě magický, mnozí během této noci pořádně divočí. Opravdu za to může jen úplněk? (Foto scom)

Měsíční fáze zná samozřejmě kdekdo a ať chceme nebo nechceme, vlivu Měsíce se, obzvláště ti citlivější z nás, neubráníme. Ke každé jeho fázi se váže nejen jiný rituál, ale i jiný druh energie. Úplněk v Kozorohu, který přijde dnes v noci, přináší především změny v pracovní oblasti a nutí nás dořešit to, co je v nepořádku.

Měsíční svátky

Měsíční fáze bývají občas přirovnávány k obdobím v životě člověka či k vtělením bohyně, přičemž je možné používat několik systémů členění lunárního cyklu. Trojný systém dělí měsíc na dobu dorůstající luny, úplněk a dobu ubývající temné luny, tedy Panna, Rodička, Stařena, čtverný systém pak na novoluní, lunu v první čtvrti, úplněk a lunu v poslední čtvrti. Existuje i systém, jenž zohledňuje osm fází, které se vztahují k osmi nejdůležitějším pohanským svátkům. Tedy novoluní – zimní slunovrat, srpkovitá luna – Hromnice, luna v první čtvrti – jarní rovnodennost, vypouklá luna – Beltane, úplněk letní slunovrat, luna ve fázi rozsévání – Lammas, luna v poslední čtvrti – podzimní rovnodennost a balzamická luna – Dušičky, Samhain.

Maximální síla a moc luny

Období před úplňkem je plné vzrušení a energie. Zvířata jsou neklidná, i pohodlné domácí kočky to táhne ven, úplněk sám je potom tolik nabitý energií, že to může být pro mnohé citlivější jedince nepříjemné. Cestou je vykompenzovat toto napětí nějakou aktivitou, tancem, komunikací s lidmi, tvůrčí prací či magickým rituálem. Dokonce i krystaly jsou touto dobou více energeticky nabité. Úplněk také podporuje jasnovidné schopnosti. Práce, která je při něm začata, má větší šanci na úspěšné dokončení. V okultním slova smyslu všechno dozrává, vrcholí. Nejlepší dobou pro magickou práci za úplňku je okamžik skutečného astronomického úplňku nebo období těsně před ním, kdy síla narůstá. Po tomto okamžiku se síla luny hodí zejména pro léčení, začínání projektů, pro které jsme se rozhodli už předtím, a podobně. Mezi bohyně úplňku patří Seléné, Deméter, Isis, Aradia, Inanna, Lakšmí a keltská Anu.

Co přinese úplněk

Úplněk proběhne v Česku dnes v noci ve 22.59 hod. v Kozorohu. Tématem Kozoroha je pracovní aktivita, práce a kariéra. Úplněk ukončuje, uzavírá a vnese jasno a pořádek do pracovní oblasti, pod jeho vlivem dokonáme a dořešíme situace. V době úplňku si musíme vytvořit určitý životní pořádek, najít v sobě systém a řád, který Saturn jako vládnoucí planeta znamení Kozoroha vyžaduje. Karmický Saturn před nás postaví nevyřešené životní zkoušky, které nás zocelí a přinesou důležitá poučení. Jelikož se pohybuje Střelcem, přináší těžkosti spojené s energií Střelce, tedy s cestováním, vzděláváním a úřady.

Kouzla pro dnešní noc

Pokud chcete přivolat lásku, nakapejte na sytě růžovou svíci několik krůpějí růžového oleje a zapalte ji v okamžik astronomického úplňku. Pro přivolání přátelství zapalte svíci světle růžovou.

Kouzlo pro úspěch: Na zlatém provázku nebo stužce uvažte za sebou tři uzly. Přitom odříkejte následující verše: Tyto uzly vážu silou tří, ať se mi vše podaří. Pokud to nikomu neuškodí, staň se tak. Provázek pak uvažte kolem zápěstí a noste ho tam až do příštího novoluní.

Kouzlo na přivolání peněz: Potřete zelené svíce olejem pačuli, natírejte je od dolního konce do poloviny svíce a soustřeďte se na svůj cíl. Svíce pak zapalujte každý večer po dobu dvou týdnů a pozorujte, kolik svíce uhořelo. K přivolání úspěchu si také můžete pořídit malý citrín a nosit ho měsíc v peněžence nebo v kapse. Krystal vyčistíte a nabijete tak, že ho za úplňku umístíte do rituálního kruhu v misce s vodou. Misku držte v rukou a představujte si, že lunární energie prostupuje vodou. Potom kámen vyjměte z vody, sevřete ho v dlaních a soustřeďte se na představu svého úspěchu.

Čarovný rituál

Na oltář umístěte vázu s rozvitými květy, zapalte čistou bílou svíci, použijte nějaké květinové kadidlo (vůně růže, santalu, kokosu...) a energii pak přivolejte zpěvem, bubnováním, můžete i tančit. Úplňková magie by se spíš než na nové úkoly, které potřebují čas, měla soustředit na práci začatou v novoluní. Při obřadu můžete pít víno. Dalším úplňkovým obřadem je chycení luny do mísy. Posaďte nebo postavte se do měsíčního světla v úplňkové noci. Pokud jste uvnitř, zatáhněte závěsy, pak naplňte mísu čistou vodou a zrcátkem usměrněte světlo do mísy. Připravte se na intenzivní zážitek, lunární síla je v tuto chvíli velmi patrná.

Přečtěte si
jity
19. 7. 2016 • 15:01

Když tady začnu bubnovat a tančit někdy po půlnoci, tak na mne hodí někdo síť a odveze do cvokhauzu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.