Arogance moci: Jak úřednice rozplakala důchodce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Arogance moci: Jak úřednice rozplakala důchodce!

Okolí domu je krásně udržované, ale ani to úřednici neobměkčilo.
Okolí domu je krásně udržované, ale ani to úřednici neobměkčilo. (Foto: Tadeáš Provazník)

Velké překvapení zažili obyvatelé Šimůnkovy ulice v Praze 8. Do záhonků před svými domy si za své peníze nasázeli kytičky, aby jim dělali radost. Pak ovšem dorazila úřednice z Odboru životního prostředí městské části Praha 8 a bylo po srandě. Přišla bezmoc, pláč a slzy…

Úřednice přijel »nelegální« záhonek zkontrolovat, lidem začala nadávat, že žádné sázení nepovolila a neštítila se ani zasazené kytičky před přihlížejícími vytrhávat. „Slyším dole někoho křičet a koukám, že nám někdo řeže květiny, tak jsem šel dolů a zjistil jsem, že je tu úřednice z radnice se zahradníkem a nadává lidem, že si tady nemají co sázet květiny, že jim nic takového nepovolila,“ svěřil pro Blesk.cz Miloš Nevřala, jeden z obyvatelů Šimůnkovy ulice.

Miloš Nevřala se dočkal od úřednice vysvětlení, že na vytvoření záhonku s květinami nedala pokyn, a proto musí vše pryč. „Když jsem se snažil argumentovat, spustila na mě, že má určitě vyšší vzdělání než já, a tudíž já jí nemám co povídat,“ svěřil Nevřala.

V místě bydlí mnoho seniorů, kteří se touto cestou starají o okolí svých domovů. „Pak ale na ty lidi začala řvát, ať si sází tyhle kytky na své hroby. Jednu paní, která tam má roky skalku, dokonce rozbrečela,“ svěřil pan Nevřala.

Miloš Nevřala však vyrazil i na úřad, kde se setkal s vedoucím Odboru životního prostředí Romanem Březinou. „Ten vůbec nechápal, co se stalo, při schůzce mi dokonce nabízel, že pokud v tom chceme pokračovat, můžeme si i zažádat o grant, že to uvítá.

 „S referentkou Odboru životního prostředí bude vedeno kázeňské řízení,“ uvedla pro Blesk tisková mluvčí Anna Patočková. 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.