Mária z BabyBoxu chtějí rodiče domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mária z BabyBoxu chtějí rodiče domů!

Malý Mário se zdravotní sestrou.
Malý Mário se zdravotní sestrou. (: ČTK)

BRNO – Osmiměsíčního Mária, kterého v úterý našli lékaři brněnské Nemocnice Milosrdných bratří v BabyBoxu, včera navštívili rodiče (19, 21). Přišli za ním do zařízení Fondu ohrožených dětí Klokánek a chtějí ho zpátky domů.

„Rodiče si chtějí vzít dítě zpět, o vydání chlapce by však musel rozhodnout soud,“ uvedla vedoucí Klokánku Ditta Pokorná.

Sociálním pracovnicím partneři tvrdili, že jeli do Prahy, a své jediné dítě proto svěřili na hlídání. „Ukázalo se, že rodičovskou péči nezvládají. Naštěstí pro chlapce vše vyšlo najevo včas,“ řekla Pokorná.

Podle předběžného opatření soudu musí Mário prozatím zůstat v Klokánku. Do měsíce bude soud o jeho budoucnosti rozhodovat znovu. Může ho svěřit do péče rodičům, nebo ho ponechat v Klokánku. „Ať za ním klidně denně chodí, ale báli bychom se ho svěřit za každou cenu ihned rodině. Nejde o to, aby rodiče ukázali sociálním pracovníkům »postýlku a čisté ručníky«, ale měli by prokázat především svoji odpovědnost,“ dodala Pokorná.

Tohle je Mário! Dítě z BabyBoxu

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.