Ve Francii jsou mrtví všichni útočníci i nejméně čtyři z rukojmích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ve Francii jsou mrtví všichni útočníci i nejméně čtyři z rukojmích

Francouzské zásahové jednotky zabili jak vrahy z pařížské redakce, tak vraha, který zastřelil policistku.
Francouzské zásahové jednotky zabili jak vrahy z pařížské redakce, tak vraha, který zastřelil policistku. (Reuters)

Oba muži podezřelí ze středečního vraždění v redakci satirického listu Charlie Hebdo byli podle zdrojů místní policie zabiti a jejich rukojmí byl osvobozen. Při souběžné akci zahynul při útoku policejního komanda také ozbrojenec, který dnes držel rukojmí v košer prodejně v Paříži. Uvedla to dnes večer místní a zahraniční média. Při zásahu v prodejně ale podle AFP zahynuli také nejméně čtyři rukojmí.

Podle AFP policie při zásahu krátce před 17:00 SEČ severně od Paříže útočníky zastřelila, když vyběhli z úkrytu a pálili na bezpečnostní síly. Bratři Chérif a Said Kouachiovi byli od rána obklíčeni v průmyslovém podniku v obci Dammartin-en-Goële severně od Paříže. Jejich zajatec, kterým byl podle médií mladý zaměstnanec podniku, byl podle bezpečnostních zdrojů AFP osvobozen a je v pořádku.

Ozbrojenec Amedy Coulibaly, který držel několik rukojmích v košer marketu v Paříži, byl zabit při útoku francouzského policejního komanda, který začal také kolem 17:00. Informoval o tom server listu Le Monde s odvoláním na policejní zdroj. Několik rukojmích bylo údajně zachráněno, ale čtyři podle AFP přišli o život. Podle posledních informací čtyři lidé byli zraněni.

Přečtěte si
prroud
9. 1. 2015 • 22:32

Malit se s ni asi nebude.

prroud
9. 1. 2015 • 22:32

A co na to globalni parazit,co vyvadi ve Francii Americka elita?Dockejme casu.....

prroud
9. 1. 2015 • 20:40

9.11. po evropsku,aby mohli poradne utahnout srouby jako v ameru a znicit nas svou TTIP,moc se jim nedari,tak doufaj ze jim ted sedneme na lep,vychcankove!

prroud
9. 1. 2015 • 19:05

Samozrejme,prece nenechaj nekoho zivyho aby proflak to kino,predstaveni kterym oblbujou svet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.