Sexuální poradna paní Michaely: Do kolika let si vlastně člověk může opravdu užívat sex? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sexuální poradna paní Michaely: Do kolika let si vlastně člověk může opravdu užívat sex?

Sex po padesátce může být lepší, než jste si kdy mysleli.
Sex po padesátce může být lepší, než jste si kdy mysleli.

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Do kolika let si vlastně člověk může opravdu užívat sex? Pavla (24 let)

Sexuální výkonnost je natolik individuální záležitost, že neexistuje žádný věkový limit, kdy by měl člověk se sexem přestat. Záleží to čistě na chuti, schopnosti a příležitosti. Zatímco muže trápí víc právě ta schopnost mít sex (problémy s erekcí), u žen je hlavní starostí příležitost.

Ovdovělá žena si často myslí, že smrtí manžela všechno skončilo. Ve skutečnosti může najít novou lásku i mít ještě sex. Problémem je pokles hladiny estrogenu, který sexuální apetit snižuje. S tím pomáhá hormonální léčba.

Pánům klesá s věkem pro změnu hladina testosteronu, což nepoškozuje pouze sexuální výkonnost, ale vede i ke slábnutí paměti. Lékaři v těchto případech často zdůrazňují, že i když je sex pro muže důležitý, záchrana paměti by měla mít prioritu. Důležitá je také psychika. S přibývajícími roky propadá mnoho lidí depresi, která je schopna velmi rázně zlikvidovat veškerou chuť na sex.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.