Nebohou důchodkyni zabil, pak si vedle mrtvoly ustlal a usnul! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nebohou důchodkyni zabil, pak si vedle mrtvoly ustlal a usnul!

Seniorka bohužel o muže zakopla. To jí stálo život.
Seniorka bohužel o muže zakopla. To jí stálo život.  (scom)

Emílie J. (†73) z Čakovic u Prahy měla jako většina starších lidí lehké spaní. Když se 28. listopadu 1973 probudila uprostřed noci, šla se napít. V kuchyni však zakopla o svého vraha.

Emílie byla šetrná, opatrná paní, která si do domu nikoho cizího nepustila. Nemohla však tušit, že právě její chalupu si vyhlédl povaleč a recidivista Jaroslav K. (42) jako místo, kde přečká mrazivou noc. Jaroslava právě vyhodili ze zaměstnání a ubytovny a muž se protloukal všelijak. V osudnou noc se zatoužil vyspat po delší době v teple. Oknem prolezl do domku Emílie, vyjedl ledničku a ustlal si na podlaze v kuchyni. Počítal s tím, že ráno zase odejde.

Seniorka se však probudila, nezvaného návštěvníka překvapila a začala volat o pomoc. Jaroslav ženu několikrát uhodil do hlavy ozdob-nou soškou, aby ji umlčel. Potom dostal strach, že by ho mohla identifikovat, a zardousil ji. Nakonec vedle mrtvé v klidu usnul. Ráno se potom pohostil ze zásob zavražděné a prohledal všechny skříně. S tělem v domě strávil i další noc a teprve druhý den mrtvolu ukryl na dvorku. Když se Emílie dlouho neozývala příbuzným, začali ji hledat. Nakonec přivolali i příslušníky VB a ti nešťastnici našli. Jaroslav neunikal spravedlnosti dlouho, na místě činu zanechal své otisky prstů. Soud mu zajistil ubytování v teple, ale za mřížemi, na dalších čtrnáct let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.