Znásilněného chlapce vrah ubodal a pak mu vypíchl oči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Znásilněného chlapce vrah ubodal a pak mu vypíchl oči!

Portrét vraha nakreslila všímavá žena
Portrét vraha nakreslila všímavá žena (Profimedia.cz)

Malý Pavlík (†9) byl nadaný houslista. Mohl z něj vyrůst koncertní virtuos, kdyby jeho život nepřerval sadistický pedofilní vrah...

Pavlík se 7. února 1974 nevrátil z hodiny houslí v hradecké Lidové škole umění. Protože šlo o pilného spořádaného kloučka, který se nikdy neopozdil, dostali rodiče strach, že se stalo něco vážného. Jejich hrozné tušení se bohužel naplnilo. Pavlíkovo tělo našli příslušníci VB ve sklepě školy. Chlapec byl nahý a měl vypíchnuté oči. Pitva prokázala, že Pavlíka vrah ubodal. Ke znásilnění a poškození očí došlo až po smrti.


Vyšetřovatelům odporného činu pomohla jedna z matek, která v přízemí »lidušky« čekala na učitelku. Žena měla výtvarné nadání a namalovala zdařilý portrét neznámého muže, jehož viděla vcházet do sklepa. Podle něj detektivové našli pedofila Milana D., který se k vraždě Pavlíka nakonec přiznal. Vypověděl, že do Hradce Králové přijel už s plánem přimět nějakého chlapce k sexu. Skryl se ve sklepě »lidušky« a číhal na osamocené dítě. Pavlíka požádal, aby mu pomohl s nástěnkou. V suterénu ho pak přinutil se svléknout. Protože se chlapeček bránil, zvrhlík ho ubodal. Oči mu vypíchl proto, že věřil pověře o tom, že se v zornicích může uchovat obraz vraha. Ve skutečnosti se však jeho podoba uchovala v mysli všímavé svědkyně a Milan D. byl odsouzen k trestu smrti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.