Četníci pozatýkali zlodějský gang | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Četníci pozatýkali zlodějský gang

Četníci našli zlodějské náčiní.
Četníci našli zlodějské náčiní. (Ilustrační foto ara)

Nebezpečnou pětičlennou mezinárodní lupičskou bandu pozatýkalo klatovské četnictvo v březnu 1932. Stalo se tak na základě upozornění »pozorného občana«.

Informátor mužům zákona ohlásil, že do hostince v Obytcích u Klatov přijela osobním vozem pětice podezřelých osob. Na místo hned vyjela četnická pátračka, která popsané auto potkala na silnici nedaleko Obytec. Ve voze seděli tři muži. Deník Večer 1. března 1932 informoval: „Četníci auto zastavili a našli celou sbírku skvěle vypracovaného lupičského náčiní. Na otázku, komu patří, zadržení odpověděli, že dvěma mužům, kteří zůstali v Obytcích přes noc. Četníci i tyto dva zatkli a dopravili je do Klatov.“ Ukázalo se, že se ochráncům zákona podařil kapitální kousek. Krást na západ Čech přijela celá zlodějská banda – František K. (40) z Vídně, příslušný do Červených Janovic na Kutnohorsku, Max K. (32) a Karel W. (34), oba z Vídně a Martin Š. z Dobré Vody u Českých Budějovic, kterému patřil osobní vůz, jímž gang jezdil po Čechách. Tipy na kořist jim dával Karel V. přímo z Obytec. Než mohli lupiči pustit do »velké akce«, už seděli za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.