Nemanželské dítě umlátil o kamení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nemanželské dítě umlátil o kamení

Vlastní miminko dělník zavraždil.
Vlastní miminko dělník zavraždil. (ilustrační foto ara)

Pro bestiální vraždu vlastního nemanželského dítěte usedl u soudu v Moravské Ostravě na lavici obžalovaných v září 1931 dělník F. Z. (23) z Poruby u Orlové na Karvinsku. Dostal bez milosti provaz.

Malý človíček se F. Z. prostě nehodil do krámu. Ve svých životních plánech dělník s rodinou nepočítal. Proto novorozeně odnesl na haldu hlušiny za místní šachtou, tam ho popadl rukama za nožičky a hlavičkou tloukl o kamení tak dlouho, dokud dítě naříkalo. Surovec s nelidským mordování přestal teprve poté, co neviňátko vypustilo duši.

Potom nelítostný vrah zakopal mrtvolku pod hlušinu na haldě, jeho peřinku spálil v koksové peci a na dřevěný trám vyryl osudné datum. To pak u soudu posloužilo jako jeden z důkazů proti F. Z. O hrůzné vraždě a soudním procesu, který sledovalo celé Ostravsko, informoval deník Polední list 12. září 1931. Porota zlotřilce F. Z. poslala na šibenici, a to shodně všemi dvanácti hlasy. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.