Vykrádal byty díky vlastnímu vynálezu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vykrádal byty díky vlastnímu vynálezu!

Muž vykrádal byty oknem.
Muž vykrádal byty oknem. (ilustrační foto ara)

Speciální zlodějský nástroj si vyrobil koumák Jaroslav T. z Hrozenkova, bytem v Přerově. S jeho pomocí vykrádal byty a rodinné domky. O jeho dopadení informoval deník Polední list 25. března 1939.

Jaroslav T. využíval svých akrobatických dovedností. Na svých zlodějských výpravách používal masivní dlouhé lano, na jehož konec upevnil silný hák. V noci pak s ním chodil po ulicích Přerova a opovážlivě kradl. „Kde měli otevřené okno, zachytil svůj hák za jeho rám a vyšplhal do bytu.

Uměl s hákem zacházet lépe než americký cowboy s lasem, a proto měl pěkné úspěchy,“ psal dobový tisk. Při zatčení u něj našli přerovští kriminalisté spoustu různých skvostů. Šlo o šperky, tobolky a peníze, které Jaroslav T. při svých krkolomných výpravách ukořistil. Když ničemník konečně uvízl v policejních tenatech, detektivové dodatečně zjistili, že mají co do činění s mnohonásobně trestaným lupičem, který navíc nedávno uprchl z »donucovací pracovny« v Olšovci u Hranic. Muži zákona ho tam eskortovali nazpět a následně Jaroslav T. čelil obžalobě z řady krádeží u přerovského soudu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.