Vraždil den po návratu z basy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Vraždil den po návratu z basy!

Zločinec skončil opět v cele.
Zločinec skončil opět v cele. (Ilustrační foto: ara)

Jediný den pobyl na svobodě v lednu 1971 propuštěný trestanec Michal K. Z. (28). Slavil volnost tak mohutně, že skončil s obviněním z vraždy muže (†48) na krku. Toho shodil z třetího patra panelového domu ve východoslovenských Košicích.

Michal K. Z. bujaře oslavoval právě nabytou svobodu se dvěma parťáky, které náhodně potkal v jedné košické cukrárně, a alkohol přitom tekl proudem. V Michalově panelákovém bytě pak vypila trojice čtyři litry vína. Potom začal propuštěný vězeň, který si v lapáku odvykl pití, zuřit a běsnit. Nejprve Michal K. Z. vyvolal hádku s jedním svým hostem (46), kterého začal v opilosti mlátit.

Zbitý chasník raději vyklidil pozice a z bytu zmizel. »Rozjetý« propuštěnec ale nebyl k zastavení. Třetí z party mezitím usnul, zmožen přemírou alkoholu. A tak se K. Z. pustil i do něj. Spícího muže nesmyslně srazil pěstí, na zemi ho zkopal do bezvědomí. Nakonec nešťastníka vynesl na balkon a shodil ho dolů. Ubožák (†48) pád ze třetího patra nepřežil. Michal K. Z. se vzápětí ocitl zase za katrem. Ve vyšetřovací vazbě s obviněním z dokonané vraždy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.