Nabízela sex, ukradla deštník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nabízela sex, ukradla deštník!

Zlodějku zlákal drahý deštník.
Zlodějku zlákal drahý deštník. (Ilustrační foto: ara)

Noční chodce obtěžovala na přelomu roků 1930 a 1931 v hanáckém Prostějově ženština, která vyhledávala náhodné známosti, přičemž mužům nabízela sex za úplatu. Jakmile se jí naskytla příležitost, amanty okrádala. Nakonec doplatila na odcizení luxusního deštníku.

Podle informace dobového tisku ze 4. ledna 1931 přišla dotyčná lehká děva do jedné prostějovské restaurace, kde slibovala sex. Místo radovánek ale odcizila pánský deštník »pařížského vzoru«. Téže noci »dopomohla« jinému muži od peněženky s 1500 korunami. „Krádeže byly oznámeny policii, která neznámou ženu zatkla v jednom lokálu právě v tom okamžiku, když lovila další oběť,“ psalo se ve zmíněném článku místního tisku.

Na komisařství se ukázalo, že zlodějkou je nezaměstnaná úřednice Ilsa H. ze Slovenska. Při výslechu však Slovenka kategoricky popřela, že by měla cokoli společného s krádežemi, z nichž byla obviněna. Policie proto se souhlasem majitele hotelu, kde Ilsa H. bydlela, prohledala její pokoj. Detektivové tam skutečně našli pohřešovaný deštník. Kam ovšem zmizela peněženka s patnácti stovkami, to zůstalo záhadou. „Zatčená zadržena byla ve vazbě okresního soudu,“ uzavřel tisk svou zprávu o policejní akci, která v Prostějově vzbudila nemalou pozornost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.