Trestanci uprchli dírou ve zdi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Trestanci uprchli dírou ve zdi!

Vězni tajně probourali zeď a uprchli.
Vězni tajně probourali zeď a uprchli. (Ilustrační foto: ara)

Dírou ve zdi haly mladoboleslavské automobilky, kterou tajně probourali, v dubnu 1969 zmizeli z fabriky dva odsouzení vězňové. Na útěku ovšem byli jen pár dnů. Pak je Veřejná bezpečnost (VB) polapila.

Oba trestanci pracovali ve fabrice v rámci výkonu trestu, což bylo v té době relativně běžné. Montovali auta a ve volném čase tajně kopali únikovou cestu. Svobody si sice neužívali dlouho, ale zato ve velkém stylu. Kriminalisté VB vypátrali prvního psance v luxusním pražském hotelu Evropa, kde se vydával za váženého hosta. Vězeňský mundúr drze vyměnil za drahý společenský oblek, který si »pořídil za pět prstů« v jednom pražském bytě.

Druhý odsouzený zamířil z Mladé Boleslavi také do hlavního města, ale jen proto, aby tam z garáží v Krči ukradl osobní vůz značky Škoda 1000 MB. Za jeho volantem se poté vypravil do Pelhřimova. Tam ho muži zákona zatkli ve chvíli, kdy u čerpací stanice tankoval benzin. Oba trestanci skončili zpátky za mřížemi a soud jim za jejich eskapádu pobyt v base patřičně prodloužil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.