Podnájemník okrádal domácí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Podnájemník okrádal domácí!

Povedený nájemník vždy vybílil pronajatý pokoj.
Povedený nájemník vždy vybílil pronajatý pokoj. (Ilustrační foto ara)

Mazanou fintu, jak přijít k penězům, vymyslel Karel J. (26) z Prahy. Nechával se ubytovat na falešné doklady jako podnájemník a domácího vykradl. Na počátku roku 1933 ale spadla klec.

Dlouhoprstý Karel vymyslel prostou, leč lstivou fintu, na kterou mu skočilo více než dvacet důvěřivců. Zlotřilý vychytralec, vystupující slušně a solidně, se totiž nechával ubytovat jakožto podnájemník na falešné doklady. Dlouho ovšem v podnájmech nebydlel...

Dobový tisk průběh krádeží spáchaných Karlem J. popsal takto: „Ubytoval se vždycky na jméno Čermák anebo Řeřicha, a druhý den zmizel, odciziv v bytě šatstvo apod.“ Podvedeným a okradeným majitelům bytů zbyly jen oči pro pláč. Detektivové ovšem dokázali skoro nemožné. Nejenže pobertu dopadli a zatkli, našli většinu odcizených věcí a vrátili je poškozeným občanům. Karla J. pak dodali do soudní vazby, aby poté usedl na lavici obžalovaných.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.