Obtěžoval hosty a ubodal vrátného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Obtěžoval hosty a ubodal vrátného!

S nožem v ruce zaútočil agresor na nevinného vrátného.
S nožem v ruce zaútočil agresor na nevinného vrátného. (Ilustrační foto ara)

Kuchyňským nožem ubodal v červnu 1938 František H. (27), bývalý typograf z Řep, vrátného Ž. v pražské vinárně U Žandalína v Michalské ulici. Na hrůzný skutek se připravoval. Podle svědků zmíněného dne totiž sliboval: „Dneska někoho voddělám!“

František H. přišel do vinárny bez peněz a obtěžoval tam hosty. Když ho vrátný Ž. slušně, ale důrazně žádal, aby podnik opustil, bodl ho vrah třikrát do levé i pravé části hrudníku. Motiv hrůzného činu byl nejasný, agresivním útokem na nevinného muže ale František H. nejspíš ventiloval svou životní nespokojenost.

Deník Polední list, který referoval o soudním procesu s vrahem, v říjnu 1938 napsal: „František H. se před pražskou porotou zodpovídá pro zločin úkladné vraždy a pro přestupek reverse. Vrátnému Ž. prorazil pravou srdeční komoru a játra, takže Ž. při převozu do nemocnice zemřel. H. se vymlouvá na opilost, ale svědci dokazují, že dobře věděl, co dělá.“ Jak byl František H. porotním soudem nakonec potrestán, není známo. V seznamu osob popravených za dobu existence Československé republ iky ho ale nenajdeme. Nejspíš tedy jen skončil ve vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.