Mladík vycvičil svého psa ku vraždění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mladík vycvičil svého psa ku vraždění!

Ze psa vychoval zabijáka, maskoval pomocí něj i své vraždy.
Ze psa vychoval zabijáka, maskoval pomocí něj i své vraždy. (Ilustrační foto Profimedia)

Příběh připomínající román o psu Baskervillském se odehrál roku 1903 v knížecí aleji u Oldřichova na západě Čech. Četníci objevili mrtvolu muže, kterého podle stop rozsápal obrovský pes. Výsledek vyšetřování byl šokující. Šelmu k vraždění vycvičil její majitel.

Totožnost mrtvého četníci zjistili poté, co jistá žena ze Stříbra ohlásila, že pohřešuje svého manžela. Nalezené ostatky skutečně patřily jemu. Podle obrácených kapes nešťastníkova oblečení se dalo usuzovat, že šlo o loupežnou vraždu. Záhadou však bylo, proč jeho obličej a krk zle zdevastoval pes zřejmě neobvyklé velikosti. Soudní lékař dospěl k závěru, že hrůzná zranění utrpěl přepadený ještě zaživa. Vyšetřování tajemné vraždy pokročilo, když výměnkář z Oldřichova ohlásil, že mu cizí pes potrhal husy. Brzy se zjistilo, že v chatě za vsí se schovával neznámý mladík. Když si na něj četníci došlápli, na hlídku zaútočil pes nevšední velikosti. Protože hrozilo vážné zranění, musel zvíře jeden z četníků zastřelit. Když hlídka zadržela jeho pána, našla v chatě i doklady nebožtíka z knížecí aleje. Chasník vypověděl, že vrahem je on sám. Oběť bodl nožem, pak na něj poštval psa. Vraždil ze msty, neboť byl na základě udání dotyčného, že načerno chová nebezpečné psisko, vyhozen z práce. Četníci ho předali chebskému soudu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.