Život mlynářky ukončil tajemný vrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Život mlynářky ukončil tajemný vrah!

Vrah po sobě nezanechal dost stop, které by vedly k jeho zatčení.
Vrah po sobě nezanechal dost stop, které by vedly k jeho zatčení.  (Profimedia.cz)

Navěky už zůstane kriminalistickou záhadou vražda mlynářky Anny R. (†85), majitelky Peterkova mlýna u Hostivice. Vrah starou paní přepadl v prosinci 1913 večer, srazil ji na postel a vecpal jí do úst starý hadr.

K hrůznému činu nedošlo ve mlýně, ale v malém domku, kde Anna R. v závěru svého života bydlela. Našli se svědci, kteří navzdory tomu, že nad Hostivicí právě zuřila bouřka, slyšeli osudného večera zoufalý křik. Mlynářčin pes seděl celou noc u bezduchého těla své paní a nechtěl k němu ráno nikoho pustit.

Četníci následně zatkli dva muže, kteří připadali v úvahu jako možní vrazi, ale pro nedostatek důkazů je museli pustit na svobodu. Případ nebyl dodnes objasněn. Navzdory tomu, že později se v jisté zastavárně našel zlatý kříž, který nepochybně patřil nebohé mlynářce. Ten, kdo ho tam zastavil, byl téměř jistě i vrahem Anny R. Nikdy ale nebyl vypátrán a potrestán…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.