Američan českého původu deset let mučil a znásilňoval manželku: Rodila spoutaná řetězy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Američan českého původu deset let mučil a znásilňoval manželku: Rodila spoutaná řetězy!

Dům, ve kterém k hrůzám docházelo.
Dům, ve kterém k hrůzám docházelo. (ČTK/AP)

Americká policie řeší otřesný případ týrání a zotročování ženy! Trýznitel je dokonce českého původu! Peter Lizon (37) manželku Stephanii (43) deset let držel spoutanou řetězy, pravidelně ji znásilňoval a mučil! Pálil ji horkou pánví a rozžhavenou žehličkou. Svobody se nedočkala, ani když otěhotněla – obě děti rodila spoutaná řetězy! Jedno z nich zemřelo...

Ženu našli hladovou, s těžkými popáleninami na prsou i na zádech, tělo měla samou jizvu. Rozsáhlá zranění usvědčují muže nejen z pálení, ale i z brutálního mlácení a kopání. Na zápěstích a kotnících oběti byly jasné známky okovů, jednu nohu měla znetvořenou – manžel ji do ní opakovaně mlátil motykou.

Na celém případu je nejotřesnější to, že Čech mučení nenechal, ani když jeho »otrokyně« přišla do jiného stavu. Přestože pod srdcem nosila jeho dítě,  kopal ji do břicha! Není divu, že první miminko porodila mrtvé. Tělíčko musela sama pohřbít na zahradě. Druhé dítě se narodilo v pořádku, ještě ale nebylo u lékaře – a to už je mu rok.

Američance se povedlo utéci 2. července, když Lizon vracel v půjčovně kypřič půdy. Vzal s sebou ji i dítě. Obsluze se  žena tiše svěřila: „Snažím se odejít od svého muže. Musím se na pár minut schovat.“ Navenek prý ale vypadala klidně, byla ovšem těžce zraněná a kulhala. Podle zástupce šerifa Jacksona Boggse jde o jeden z nejhorších případů domácího násilí, jaké kdy řešil: „Přesahuje to meze zneužívání, nebojím se to nazvat mučením.“ Lizon je od středy ve vazbě.

Přečtěte si
ja01
13. 7. 2012 • 22:30

Skutečně? Peter není typicky české jméno, ale spíše směrem na Východ.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.