Pavoučí menu? Mňam, žabí stehýnka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pavoučí menu? Mňam, žabí stehýnka!

„Proč říkají žabožrouti Francouzům, když žáby žereme my, pavouci?“
„Proč říkají žabožrouti Francouzům, když žáby žereme my, pavouci?“ (Profimedia.cz)

Asi skočila málo. Nebo prostě nějak špatně, asi ráno vylezla špatnou nožkou. Kdepak, tohle už žabka nerozchodí. Statný pavouk si na tuhle kuňkalku počkal v ostružinovém mlází, lapil, zaťal kusadla a bylo rázem po všem. Ne ne, holka, ty už počasí předpovídat nebudeš.

Černožlutý darebák má tak pevné sítě, že do své pasti dokáže chytnout i takhle malinkou pacifickou žabku stromovou (dorůstá délky max. 5 cm).

Jed, který do ní stříkne, ji okamžitě paralyzuje. A pak už tahle nohatá příšera jen omotává nebohou žabku svými vlákny, zamotává a zamotává, balzamuje, napouští látkou, která zelenou nebožku pěkně připraví k chutnému obědu a za pár dní ji zhltne jak malinu. To se málo ví, ale žabí stehýnka jsou vyhledávanou pochoutkou pavouků…

I taková je příroda, krutá. Ale co, o přežití bojuje kdekdo. Ať je to v amazonských pralesích, anebo jen v městském parku kdesi v americkém Oregonu za bílého dne. A dost dobře možná tenhle pavouk také věděl, že zrovna rosničky se živí broučky, muškami a hlavně malými pavoučky.



Autor:  mich

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.