Žravá liška: Terorizovala okolí! Bude z ní šála! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Žravá liška: Terorizovala okolí! Bude z ní šála!

Milan Kalus s cenným úlovkem.
Milan Kalus s cenným úlovkem. (pro Aha! – Jan Čada)

Milan Kalus (64) ze Zlína se na své chalupě v Držkové v podhůří Hostýnských vrchů stal mezi místními zachráncem. Zbavil totiž okolí mimořádně dravé lišky, která doslova terorizovala zdejší kurníky a králíkárny, rdousila mláďata zajíců a často zakousla i mladou srnčí zvěř.

„Vždy po ní zůstala jenom spoušť a oči pro pláč. Když jsem se na zápraží své chalupy setkal se srnkou, která marně hledala své mládě, řekl jsem si, že to tak nenechám,“ vypráví milovník přírody.

Začal každé časné ráno sledovat stopy lišky, která si často zašla i do vesnice pro králíky nebo slepice. Místní už byli zoufalí. „Dvakrát už jsme si byli s kamarádem myslivcem jisti, že ji máme, pokaždé nám neskutečně chytře zmizela,“ popisuje nesnadný lov škodné Kalus.

„Nakonec jsme byli úspěšní a postrach okolí skolili,“ chlubí se kožešinou. Z ní prý nechá vyrobit manželce hezký módní doplněk – šálu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.