Příběhy pejsků z útulků: Šmudlinka jí kuřátka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Příběhy pejsků z útulků: Šmudlinka jí kuřátka

Fenka měla zemřít, teď už je z ní zase veselý pejsek.
Fenka měla zemřít, teď už je z ní zase veselý pejsek. (Aha! – Martin Pekárek)

Pečlivou paničku, psího kamaráda, kočičí přítelkyně, pohodlnou postel a stále plnou misku – to všechno už nyní má Šmudlinka, další fenka ze zvonovické smečky na Vyškovsku, původně odsouzené k likvidaci.

Alena Kučíková (58) z Mělníka si Šmudlinku vyhlédla, když jí zemřel jeden z pejsků. „Hned mi padla do oka. Řekla jsem si – ta bude moje. Jen jsem se ujistila, že bude snášet pejska a kočičky, které už mám doma,“ říká nová majitelka fenky. Před cestou pro ni jí vedoucí útulku v Kralupech nad Vltavou doporučila, aby ještě počkala, až fenku naočkují a přestane kašlat. „Řekla jsem jim, že ji tam nenechám, že ji doléčím a dám naočkovat. Už je všechno v pořádku, jen ještě vykapáváme očička,“ dodává Alena Kučíková.

První setkání se Šmudlinkou bylo prý trochu rozpačité. „Nehlásila se ke mně. Do auta mi ji musela odnést vedoucí útulku. Bála se mě. V autě přede mnou prchala. Byla ve stresu, tak zpočátku ani nepapala,“ vzpomíná nová panička. Šmudlinka si ale rychle zvykla. „Granule nechtěla, konzervy jí moc nejedou. Nejraději papá kuřátka a pribináčky. Naučila se i loudit,“ líčí apetit fenky její paní.

Šmudlinka spí ráda v posteli, s kočkami se zase spokojeně povaluje na gauči. „Je moje zlatíčko a kamarádka. A na rozdíl od lidí ublížit nedokáže,“ míní Alena Kučíková. Jméno jí nezměnila prý proto, že jí sedí. „Ona je vážně malá šmudla. Každý den jí musím mýt záda, protože se v něčem vyválí,“ objasňuje s úsměvem majitelka.

Pro paničku je Šmudlinka zlatíčko.

Přečtěte si
cherrie8
17. 3. 2011 • 14:08

No a já se k vám s dovolením připojuji a také děkuji paní Kučíkové že se adoptovala Šmudlinku.

jesie
17. 3. 2011 • 09:38

I já se připojuji k poděkování zato, že se najde dobrý člověk, který si dokáže pejska vzít. Sama mám doma dnes již 15ti letou fenku, kterou bezcitný člověk jako tříměsíční štěně, vyhodil z jedoucího auta. Šmudlinka je nádherná a paní Kučíkové patří velký dík.

tenerife
16. 3. 2011 • 19:13

je opravdu krásný pejsek,má oči jak hvězdy,děkuji paní Kučíkové za dobrý skutek,mějte se moc hezky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.