Týraný Elvis už má domov - Stříhali ho šest hodin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Týraný Elvis už má domov - Stříhali ho šest hodin

Odbornice na úpravu psí srsti Jana Staňková kokra stříhala šest hodin.
Odbornice na úpravu psí srsti Jana Staňková kokra stříhala šest hodin. (www.utulek-decin.estranky.cz, ara)

Zanedbaný americký kokršpaněl Elvis, který koncem minulého týdne skončil v děčínském útulku, už má díky Aha! nový domov. Jeho odchodu ale předcházelo velké drama i překvapení.

Napínavé bylo Elvisovo střihání. Srst měl zplstnatělou až na kůži. „Střihali jsme ho od 8 do 14 hodin. Už odmítal držet, navíc měl kvůli zánětu hodně bolestivé uši, a tak jsme mu museli dát narkózu,“ vzpomíná vedoucí útulku Evelína Jahelková. Pak přišlo překvapení a pro Elvise dobrá zpráva. Žádná přísná dieta. Není obézní, jak se nejprve zachránci domnívali. Kila navíc vážila jeho zanedbaná srst. Sotva se probudil z narkózy, už na něj čekala náruč nové paničky. „Před dvěma lety nám takový kokřík zemřel. Když jsme ho viděli v novinách, hned jsme si pro něj jeli,“ říká Hana (54) ze Šluknovska. „Nádherně poslouchá, každého má rád. Miluje procházky, nejvíc mu chutnají sušené plíce a zabydlel se v ušáku,“ směje se nová Elvisova panička.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.