Postižené sestřičky: To je Monty! Náš kamarád a pomocník... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Postižené sestřičky: To je Monty! Náš kamarád a pomocník...

Postižená děvčátka Lucinka, Petruška a Zuzanka (zleva) už mají Montyho – psího kamaráda, ale hlavně oddaného pomocníka.
Postižená děvčátka Lucinka, Petruška a Zuzanka (zleva) už mají Montyho – psího kamaráda, ale hlavně oddaného pomocníka. (Aha! – Martin Přibyl, Helppes)

Martinka, Petruška, Lucinka a Zuzanka Kubíkovy z Krhovic na Znojemsku jsou jedenáctiletá čtyřčata. Tři ze sestřiček jsou však odmala postižené a běžné denní úkony zvládají jen s obtížemi. Teď jim konečně bude lépe. V sobotu jim zpěvák Karel Gott (73), patron výcvikového centra HelppesMotol, oficiálně předal asistenčního pejska, velkého pomocníka Montyho.

Zlatý retrívr Monty není obyčejný pejsek. Místo lenošení a pobíhání v parku strávil roky náročným výcvikem, aby mohl pomáhat tělesně postiženým. A jde mu to skvěle! Umí třeba přinést či odnést věci, pomoci jim s oblečením, zhasnout a rozsvítit, otevřít dveře a další kousky. „Dívky zvířata milují. A Monty je skvělý, hodný a poslušný,“ řekla Aha! Marta Volfová (37), maminka čtyřčat.

Její holčičky se narodily předčasně a Petře, Lucce a Zuzce se následkem mozkové obrny plně nevyvinuly končetiny. Dívky, které se rády učí a mají samé jedničky, jsou proto odkázány na pomoc druhých.

„Zpočátku jsme měli sponzory, dnes mi pomáhá hlavně rodina, babičky, dědové, bráchové, tetičky, strejdové – v péči se střídá tak patnáct lidí,“ vyjmenovala Marta. A Martina, která je jako jediná ze čtyřčat zdravá, je se sestřičkami pořád. „Chodím s nimi ven, už můžu i sama,“ řekla hrdě.



Přečtěte si
elis3
18. 9. 2012 • 10:02

majojo
17. 9. 2012 • 14:45

Když se to mediálně vyplatilo, pomáhal čtyřčatům každý "dobrodinec". Teď už je po senzaci a starejte se, jak umíte. Tohle není prezidentská kampaň ani sponzoring vrcholových sportovců, že? Jo a ten fotodoprovod je taky skvělý. 2x pes a 2xKarel Gott, u kterého byla zvláště nutná popiska, aby každý věděl, o koho jde.

repro
17. 9. 2012 • 13:20

Takže i v tom neštěstí našli štěstí, že jim pomáhá tolik lidí kolem. A s tím nádherným pejskem zažijí jistě spoustu bezva chvil. Ještě jsou na světě dobré zprávy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.