Záhadné úmrtí v plzeňské nemocnici: Kdo je za ni zodpovědný? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Záhadné úmrtí v plzeňské nemocnici: Kdo je za ni zodpovědný?

K záhádnému úmrtí mělo dojít ve FN Plzeň-Bory.
K záhádnému úmrtí mělo dojít ve FN Plzeň-Bory. (Foto ara)

Prý zadusila seniorku jídlem! Policie prošetřuje podezřelé úmrtí v plzeňské nemocnici. Během krmení se starší žena údajně udusila jídlem, vedení špitálu se k případu nevyjadřuje.  

K záhadné smrti mělo dojít v neděli. Ošetřovatelka Fakultní nemocnice Plzeň-Bory údajně krmila na interním oddělení nemohoucí seniorku tak vehementně, že se žena sousty zadusila. „K tomuto případu se nesmíme vyjadřovat,“ odpověděla na dotaz Aha! mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň Gabriela Levorová.

Probíhá vyšetřování

Policie se však smrtí ve špitálu zabývá. „Případ záhadného úmrtí v jedné z plzeňských nemocnic prošetřujeme. V současnosti čekáme na provedení určitých úkonů, jejichž rychlost nemůžeme ovlivnit,“ řekla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Nedbalost?

Čeho se tedy ošetřovatelka mohla dopustit, pokud opravdu krmením způsobila seniorce udušení? „Pak bychom se mohli bavit o usmrcení z nedbalosti,“ řekl Aha! advokát Jan Černý. V takovém případě by ženě hrozilo až šestileté vězení. V současnosti však nelze vyloučit ani to, že šlo pouze o nešťastnou shodu okolností.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.