SMRT NA LOVU: Proč krásnou Dádu (†29) střelili do zad? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

SMRT NA LOVU: Proč krásnou Dádu (†29) střelili do zad?

Dáda se věnovala chovu ohařů.
Dáda se věnovala chovu ohařů. (Foto Facebook)

Hroznou tragédií skončil v sobotu lov bažantů u slovenské obce Mojmírovce. Krásnou Dadu K. (†29) střelil omylem jeden z myslivců do zad. Ani rychlý převoz do nemocnice mladé blondýnce nepomohl, vážným zraněním podlehla.

Chovatelka maďarských ohařů se honu účastnila se psem jako náhončí. „K nehodě mělo pravděpodobně dojít při nabíjení zbraně myslivce. Případ vyšetřujeme,“ uvedla policie na svém Facebooku. Kráska vydechla naposledy v nemocnici v Nitře, kam byla převezena s těžkým střelným zraněním.



Osobní selhání
Podle ředitele Slovenské myslivecké komory Imricha Šuby myslivec, který ženu zasáhl, porušil bezpečnostní předpisy. „Je to naprosté osobní selhání jednotlivce. Je to strašné. Jsem naštvaný, jak někdo může takhle zacházet se zbraní,“ řekl Šuba zpravodajskému serveru tvnoviny.sk.

Trestný čin
„Okolnosti a míra zavinění jsou předmětem vyšetřování. Policie zahájila trestní stíhání pro trestný čin usmrcení,“ doplnila pro portál topky.sk mluvčí Krajského ředitelstva Policejního sboru v Nitře Renáta Čuháková.

 

Nebezpečná zábava zbohatlíků
V posledních letech na Slovensku přibývá počet podobných smrtelných loveckých nehod. Podle nimrodů se lov stává kratochvílí pro „nezkušené zbohatlíky“. Svou roli navíc sehrává na větších lovech i nedodržování zákazu pití alkoholu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.