Opil se a při nehodě zabil manželku (†33) a syna (†6): Trestem bude domácí vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opil se a při nehodě zabil manželku (†33) a syna (†6): Trestem bude domácí vězení!

Při tragické nehodě narazil vůz do stromu.
Při tragické nehodě narazil vůz do stromu.  (Foto Aha! – Karel Janeček)

Opil se a způsobil tragickou nehodu, při níž zemřela jeho manželka (†33) a syn (†6). Řidič z Novojičínska si za to měl odpykat čtyři roky v kriminálu, Ústavní soud (ÚS) mu včera nakonec uložil jen domácí vězení, aby se mohl starat o druhého syna (3).

Bouračka se stala loni na Velikonoce poté, co popíjel s kamarády. Brzy ráno se rozhodl s rodinou vyrazit na cesty, ale na úzké silnici poblíž Skřipova na Opavsku narazil do dvou stromů. Přežil jen on a mladší syn. Manželka a starší chlapec zemřeli. Řidič nadýchal asi 1,5 promile.

Od soudu za to dostal zákaz řízení, náhradu škody a domácí vězení, aby se mohl starat o mladší dítě. Odvolací Krajský soud ale změnil trest na čtyři roky vězení nepodmíněně. Včera se otce zastal ÚS. „Je nešťastné, aby stěžovatel pobýval čtyři roky ve vězení, když se po tu dobu může věnovat výchově svého mladšího syna,“ uvedl soudce zpravodaj Ludvík David.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.