Sparťanský záložník Čermák boural opilý: Vytáhli ho na poslední chvíli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sparťanský záložník Čermák boural opilý: Vytáhli ho na poslední chvíli!

Bouračka je zřejmě to poslední, čím se záložník jako sparťan proslaví.
Bouračka je zřejmě to poslední, čím se záložník jako sparťan proslaví. (Foto Aha! - David Malík, AKTU.cz a Dominik Bakeš)

Při klukovi s andělskou tváří stál anděl strážný! Zlomená žebra, pohmožděná plíce, skvěle rozjetá kariéra v ohrožení... Ale žije! Obrovské štěstí měl záložník fotbalové Sparty Aleš Čermák (22), když v noci na neděli boural pod vlivem alkoholu!

S letenským týmem se v sobotu pozdě večer vrátil autobusem z utkání na Slovácku (1:1), kde odkopal 7 minut. Nejspíš posledních v rudém dresu, protože ve Spartě končí (zajímá se o něj Plzeň a Slavia). A jak už to tak po závěrečných zápasech sezony bývá snad u všech fotbalových týmů, cestou se na palubě popíjelo. A ne málo! Pak však Čermák, který má pověst hodného kluka, udělal největší chybu svého života. Zkrat! Sedl do své sportovně upravené octavie a vydal se na cestu domů. Mohl zabít sebe, ale i někoho jiného...

Na samém okraji Prahy poblíž Horoměřic půl hodiny po půlnoci nezvládl řízení, narazil nejdříve do svodidel a poté do stromu. Naštěstí než auto zachvátily plameny a spálily ho na uhel, podařilo se Čermáka, jenž byl údajně v bezvědomí, vytáhnout ven. Podle informací Blesku jel ve voze sám, život mu tak nejspíš zachránil někdo ze svědků. Ve vraku lehly popelem i kopačky a balony s autogramy, které si zřejmě nechal na památku podepsat od spoluhráčů. 

„Se zraněním hrudníku byl převezen do motolské nemocnice,“ uvedla mluvčí Středočeské záchranky Petra Effenbergerová. „Řidič ročník 1994 se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta byla pozitivní,“ potvrdila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Reportérům AKTU.cz se podařilo zjistit, že hráč nadýchal přes 1,5 promile. „Alešův zdravotní stav je stabilizovaný, klub ale v tuto chvíli nemůže poskytovat bližší informace,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.


Přijde o EURO!
Tento týden měl Čermák odletět s reprezentací do 21 let do Kaprunu na závěrečné soustřední před mistrovstvím Evropy. V klíčové fázi kariéry mohl na turnaji, který startuje v půlce června, ukázat svůj talent skautům zahraničních klubů. Místo toho se bude léčit z následků vážné autohavárie a zpytovat svědomí. „Zatím sbíráme informace. Víc se k tomu vedení týmu případně vyjádří v pondělí,“ řekl mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. „Především ale doufáme, že Aleš bude v pořádku.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.