Zákeřná hniloba zabíjí psy! Nemoc postupuje rychle… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zákeřná hniloba zabíjí psy! Nemoc postupuje rychle…

Alabamská hniloba zabíjí psy!
Alabamská hniloba zabíjí psy! (Foto: ara)

Děsivá nemoc psům požírá kůži za živa, vede k silnému zvracení a často končí smrtí domácího mazlíčka. Ani experti zatím netuší, co nemoc způsobuje.

Choroba, která psům požírá kůži, způsobuje zvracení a vede k selhání ledvin, je přezdívána Alabama rot (Alabamská hniloba). Britský Daily Mail uvádí, že úmrtnost je až osmdesát procent.

Alabamská hniloba letos v Británii zabila už nejméně sedm zvířat, za poslední čtyři rojky však zvířat zemřelo nejméně sto. Čísla to sice nejsou nijak vysoká, ale ani experti zatím netuší, jak se dá nemoci předcházet. Zatím mají pouhé tušení, že nemocí se váš domácí miláček může nakazit při procházkách bahnem.

Tahle nemoc je skutečně rychlým zabijákem. Jedna kokršpanělka zemřela do týdne od doby, kdy si její majitelka všimla prvních boláků na kůži. Výzkum záhadné nemoci vede veterinář David Walker, že nejdůležitější je zjistit, jak se choroba šíří, pak bude možné vyvinout preventivní léčbu a způsob ochrany zvířecích mazlíčků před touto nebezpečnou chorobou.

Podívejte se na zajímavé video, jak donutit psa zhubnout.

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.