Hurikánové peklo na lodi: V kajutách čekali na smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hurikánové peklo na lodi: V kajutách čekali na smrt!

Na lodi se třáslo o život 4529 pasažérů.
Na lodi se třáslo o život 4529 pasažérů. (Foto: EPA, Reuters, Twitter, Profimedia.cz)

Stačilo málo a mohl zde být druhý Titanik! Obří výletní loď Anthem of the Seas (Hymna moří) vplula na cestě do Karibiku přímo do srdce hurikánu, kde se rychlost vichru blížila 300 km/h a 4529 pasažérům šlo o holé životy!

Hororová noc na moři! Jen si to představte – obří výletní loď se na podobně velkých vlnách jako dětská hračka nakláněla až v úhlu 45 stupňů! Na palubách, v jídelnách a společenských místnostech vše rozbité, vyděšení pasažéři zavření v kabinách. Mořskou nemoc už nikdo ani nevnímá, daleko silnější byl prožívaný děs. Není divu, že posádka čítající 1616 mužů, dostala po přežité noci hrůzy rozkaz k návratu do přístavu v New Jersey.

Vrátí jim peníze
„Toto rozhodnutí jsme učinili kvůli bezpečnosti cestujících a zhoršující se předpovědi počasí. Oceňujeme trpělivost a spolupráci, které se nám dostalo od všech pasažérů. Omlouváme se jim za jejich nepohodlí,“ uvedla společnost Royal Caribbean s tím, že cestujícím budou plně vráceny peníze za jízdenky, nebo mohou jet na další karibský výlet se slevou 50 procent.



Svědectví z paluby
Shara Strand: „Okénko v kabině bičoval vichr a liják. Já jsem se třásla jako osika, měla jsem šílené záchvaty paniky.“
Jacob Ibrag: „Nejstrašidelnější zážitek mého života. Od půl třetí odpoledne do rána jsme se stali zajatci obrovských vln. Krčili jsme se s rodinou v kabině a čekali na smrt.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.