tomu říkám moudrý článek....ale proč se proboha autorka nejmenuje rianha nebo belphegora a docela obyčejně kateřina??? je opravdu za hranicí mého chápání proč se některé články vůbec napíší.....
Nedostatek invence jistě nelze zazlívat rodičům z padesátých let. Ti pojmenovali svou dcerku Pětiletka Šestáková. Nebo později jsem se setkal se starší paní jménem Harley Stařečková. Také roztomilé, ne? Pro současnost by se hodilo zvážit dívčí jméno Korupce a chlapecké Tunel.
Možná tři, možná žádná. Sama mám jméno ze 4. desítky a na střední jsem měla ve třídě jmenovkyni.
Dcerce jsme dali "kreativní" jméno, které se mezi prvními padesáti ani nevyskytuje. Podle dostupných údajů (dle mého názoru nesprávných) je v republice nějakých 850 žen toho jména. A ejhle, v malém okresním městě jsem takové potkala už 4 další, z toho 2 cca ve věku naší dcerky! a každý z rodičů, když se dozvěděl jméno naší dcerky, se na nás zaraženě koukal, protože měl pocit, jak byl úžasně kreativní, kteroužto představu mu setkání s další nositelkou toho jména dost nabouralo. A to jsme neopisovali .
Mladší dcerce jsem dala úplně obyčejné, všední jméno, jedno z čelní pětice, a zatím široko daleko nikde nikdo téhož jména... a pak věřte statistikám.