Dominika Gottová (43) se musí hodně ohánět, aby se ve Finsku vůbec uživila. Jejím manželem je sice muzikant Timo Tolkki (50), ten ale několik let bojoval s maniodepresemi, tudíž z branže vypadl.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Otázka je...co znamená "hluboko do kapsy" ...???? Tento pojem vnímají různí lidé různě, pokud má na bydlení, jídlo a běžné potřeby, tak to není hluboko do kapsy....pokud si nemůže dovolit značkové oblečení, značkové restaurace, exluzivní dovolené atd. tak to třeba vnímá jako hluboko do kapsy
chudinka dorostenka, na co si stezuje?
Finsko patří mezi země s nejpropracovanější sociální politikou. V případě nemoci, mateřské dovolené, důchodu nebo nezaměstnanosti patří zajištění občanů mezi nejlepší na světě.
Se divím, že nýbrž by někomu vadilo a né takové zrůdy jako
lídr/lídryně, šouman a podobně. Já vím, že naši předkové používali
germanismy, ale to byla spíš krátká slova jako "furt, holt". Po 50ti letech v cizině, vím, že čeština mi klouže mezi prsty. Až příště přijedu do Česka tak si musím najít koučku, aby mně koučovala v mém rodném jazyce. A co se týče Dominiky, mít 2 práce je často osud emigrantů. Platy na západě jsou vyšší než v Česku, ale taky
životní náklady jsou vyšší.
Do věta patřilo slůvko"avšak" nikoliv "nýbrž". Ale společnost viditelně a citelně celkově hloupne, jelikož poklesla úroveň školství. Napřed byli na vině soudruzi a nyní potomci zbohatlíků. Vychází to ve výsledku ale nastejno. kdo je talentovaný a umí, tak mizí vtěšinou za kopečky.
Dovolím si nesouhlasit. "Avšak" má stejný význam jako "nýbrž", tedy odporovací. Zde mělo být "neboť" nebo "protože". Jde o větu důsledkovou. Pán chodí do práce, protože třou bídu s nouzí. A když už chci kritizovat společnost včetně školství, text si po sobě přečtu, než ho odešlu, abych v něm nenechala překlepy, které jeho důraznost poněkud zlehčují.
vigela
zamyslela jsem se nad tím ( obsahově ) a myslím , že dovolovat se k nesouhlasnému názoru je podivná " diskuzní korektnost " a dlouze zabydlená fráze.
Co by následovalo, kdyby se někdo zeptal, proč se dovolujete říct opačný názor ( a přisadil si ono obvyklé a zprofanované " když na něj máte v demokratické společnosti nárok ! " )
Co byste řekla ?
pavucinka
30. 01. 2017 14:22 oooooouuuuu zase převlečená Sommerka,poučuje jak se má všechno správně psát a sama to neumí,no ty jsi debil k@vo nebeská ty nejsi talentovaná,a jsi ještě k tomu blázen