Zloděj kabelů ujížděl policii jako o život! Pak ale udělal chybu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zloděj kabelů ujížděl policii jako o život! Pak ale udělal chybu...

Divokou honičku zažili policisté v Jičíně, kteří se ve středu snažili zastavit pětačtyřicetiletého řidiče osobního vozu. Muž namísto zastavení začal policistům ujíždět, po několika kilometrech však havaroval a utrpěl lehké zranění. Policistům se poté přiznal ke krádeži kabelů u železniční trati, informovala dnes ČTK mluvčí jičínské policie.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

dingous
15. 08. 2014 12:34

frannes, ty jsi ale užvaněná politička, meleš a meleš...

frannes
15. 08. 2014 11:41

Je to už hloupé pořád poslouchat co zas kde zloději kovů spáchali, komu ukradli okapy, kde kanálové mříže,kabely včetně zabezpečovacích na dráze atd.
Řešení je dávno známé a to zákaz výkupu kovů od fyzických osob, nějaké ty řeči že by se tím omezovalo podnikání (asi sběren) a podobné kličky nás nepřesvědčí, z valné části je svým způsobem tolerována trestná činnost, vznikají škody zcela neúměrné hodnotě kovu a může dojít i k ohrožení provozu na silnici dráze, to už dle mne charakter obecného ohrožení .Odcizí -li někdo značku ,může dojít k dopravní nehodě se smrtelnými následky, do otvoru po ukradené kanálové mříži může spadnou dítě nebo jiná osoba a utrpět zranění, jímá mne hrůza při krádeži prvků signalizace na dráze kde může dojít k nehodě například pendolina a následky by byly více než tragické.
Na otázku co s kovy při zákazu výkupu od fyzických osob toto:
Pokud odborná firma provádí rekonstrukci střechy, oplocení , topných systémů apod. sběrné kovy odevzdá ona a částku za sběr promítne do faktury zákazníkovi, drobné předměty lze dát do sběrných dvorů, pro drobné kovové části by mohly být instalovány i kontejnery na kov. U ostatních případů navrhuji aby sběrna na výzvu si odvezla větší množství kovů od fyzické osoby z jeho domu (chalupy) po ověření totožnosti,že jde o majitele a ne o podvodníka..Měl by se také zpřesnit pojem odložení věci , majitelem odložené věciby nejspíše se měla stát obec v jejímž katastru k odložení došlo, pro automobily by platilo,že likvidaci a tedy i odevzdání kovů smí provést jen certifikovaná firma, bez potvrzení o likvidaci by nebylo možné vozidlo zrušit, současně by se zamezilo i znečiště vypuštěním provozních kapalin atd.
Už konečně někdo něc s tím udělejte, trestnou činnost a nezdaněné zisky by měla potírat každá normální společnost.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.