Lidské osudy jsou někdy hodně pohnuté a životní cesty velmi klikaté. Své o tom ví i Štěpánka Kocandová (43), která už několik let žije po pražských ubytovnách, stačit jí musí stovka na den. Předtím si ale vyzkoušela i krušný život bezdomovkyně, a dokonce přespávala v kanále! Ačkoli si prošla vším možným, energie z ní přímo srší. A také chuť pracovat.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
před lety jsem chtěla pomahat bezdomovcům ale když jsem zjistila jaká je pravda tak me to rychle přešlo .... pokud žijí na ulici je to dobrovolné. .... a na ulici lidé vydělaji denně od tři sta až někdy po dva tisíce....hodne bezdomovců chlasta a hraje automaty - proto jsou věcně bez peněz .... konkrétně tato paní když byla vdaná tak musí dostávat vdovský důchod... a bezdomovci dostávají když si zařídí pomoc v hmotné nouzi a příspěvky na bydlení .... Bezdomovci dostávají peníze od statu pokud si to zařídí a ještě spoustu peněz vyzebraji .... pokud maji problémy se zákonem jsou schválně bezdomovci a i tak vyzebraji dost na to aby slušně žili....hlavně cizinci jim Štědre dávají peníze..... nebuďte najivni a ne věřte
Škoda, že se neporadila v bezplatné poradně, kdyby se přihlásila na úřadu práce jako nezaměstnaná, platil by to úřad práce a nemusela by dlužit. Věřím, že bez vzdělání se místo hledá těžko, ale každá podpora je dobrá.
Jenže už se stalo. Teď potřebuje poradit, jak sehnat práci a jak z toho vyžít. Životní minimum jí nechat musí, je to asi 2.200 na jídlo. Zajímalo by mě, jaký rozpočet by z toho úředníci udělali. Je to 73 kaček denně, takže na snídani 2 rohlíky a paštika = 15 kaček, ...
tak to se mýlíš. Paní jí nekvalitní potraviny, tloušťka je důsledkem přílišného přísunu uhlovodanů = chleba, knedlíky, těstoviny - prostě všecko, co je levné. Kup si kilo hovězího, když máš stovku na den!
Penzisti na tom až tak špatně nejsou, a ikdyž tady někdo píše, že bezdomovci mají víc peněz než lidé co pracují tak já bych bezdomovec být nechtěla, ale nebýt manžela tak bych už asi bezdomáč byla, jsem rok bez práce, mám sice středoškolské vzdělání ale je mi bohuže 50 roků a to je ten problém