Finalistka pořadu Na nože! Iveta Fabešová (26) se naučila vařit a péct už v dětství. „Bavilo mě vařit a péct s mou babičkou. Hlavně na Vánoce – to byly u nás úplné pečicí maratony,“ vzpomíná Iveta, která je dnes respektovanou cukrářkou.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Štola je velice dobrá,ale
"proslulost německé štóly začala v 15. století v Drážďanech, a dnes je dokonce chráněna známkou Dresdner Stollen? Tvar štóly má připomínat Ježíška zavinutého v plenkách."
V německu jsem neviděla štolu ve tvaru ježíška.Zasílám vám stránku kde v německu vyrábí vynikající štoly.Je to růžová vila na kraji křižovatky.
http://web2.cylex.de/firma-home/sieghart-huenich-4180876.html
Tak kromě těch dioptrií, nemám ještě naštěstí nic z toho, co jsi vyjmenoval. A ty brýle už nosím od osmé třídy. Jsem krátkozraký, proto je nosím jenom venku, jinak bez brýlí dokážu číst. Mám jenom 2 dioptrie. Jím zdravě i nezdravě, prostě to na co mám chuť. Jím všechno kromě ryb, tvarůžků, ledvinek, jater a masového mozečku. Ale ono to nejspíš bude rodové. U nás všichni umírají až po pětaosmdesátce, a většinou při smyslech a celkem hbití. Prostě jim dotluče srdce. Takže zas velký strach o sebe nemám. No, a když přijdou zdravotní problémy, tak přijdou. Ale rozhodně to nezaviní cukr. Prostě mám rychlý metabolismus a doufám, že i silný kořínek.
To už bych podle Mudr. Vaškové musel být asi dávno mrtvý kdyby znala moji spotřebu. Koneckonců nekouřím, jsem téměř abstinent, i když občas si nějaký ten alkohol dám, do stopadesáti se mi také žít nechce, tak přece nebudu počítat ještě kostky cukru. Na něco člověk umřít musí.
Jo, a když mi každý hádá i o patnáct let míň než mám, tak ono ani s tou elastičností a funkčností tkání, včetně pleti (jak píše Mudr. Vašková) nebude tak hrozné.
Tak já si sladím kafe i čaj osmi lžičkama cukru, mám rád hodně a všechno sladké, měřím 176 cm a vážím 65 kilo, nemám ani cukrovku ani zvýšený cholesterol a tlak mám taky v pořádku. Jsem jasný důkaz, že po cukru se netloustne. To už bych musel být otrávený. Ony tím jedem budou nejspíš ty barviva a sajrajty, které přidávají do potravin výrobci, ale ne po domácku upečená štóla.