Nikol Leitgeb za všechny matky! Ostře proti zákazu dětem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nikol Leitgeb za všechny matky! Ostře proti zákazu dětem

Vášnivé reakce vzbudil příspěvek pražského bistra Marthy’s Kitchen, jež odmítlo nadále tolerovat rodiče s dětmi, jejichž chování na veřejnosti nelze vnímat jako ukázněné. Společnost se zase jednou rozdělila na dva tábory – na jedné straně stojí pobouřené maminky, na té druhé spíše hosté, kteří s bistrem sdílí stejný názor. Ke kauze se vyjádřila i influencerka a maminka dvou synů Nikol Leitgeb (dříve Štíbrová, 36), která vody ještě více rozčeřila.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Lenka Huncova
03. 04. 2023 19:19

Dobrý den, nechci zavírat děti do klecí.
Spíše bychom měli rodiče a prarodiče naučit slušnému chování. Měli by jít příkladem v rozumném chování. Jestliže někdo z dospělých který má jít příkladem se chová k obsluze nebo k cizím věcem tak že ( z cizího krev neteče) tak se nedivme jak se děti chovají. Byla jsem svědkem kdy v obchodě šla asi 45let maminka vzala si z regálu jídlo a začala papkat, vedle ní šla dcera s tím že maminku upozorňovala, že se to nedělá, že to musí nejdříve zaplatit. Maminka dcerku dost nevybíravě kritizoval" fracku ukňourona ....." a tatínek měl zářivý úsměv. Co si myslíte, že se stane z takového dítěte před kterým dávají rodiče najevo že oni jsou něco víc a obsluha, prodavač učitel je nula a oni jsou něco víc. Proč maminky nejdou do dětských koutků, kde jsou zařízeny na děti a jejich potřeby i maminky tam mají prostor. Když dětem nedáme vzor a hranice, dopadne to špatně.

Helena Rubinstein
03. 04. 2023 11:11

Pani Nikol L.uz si asi nevzpomina na uspesne skece 3v1,kde trefne zesmesnuji ruzne podoby chovani😂 ted ovsem nechapu,proc zesmesnovaly treba cestujici tleskajici v letadle,nebo skakajici po hotel­.pos­telic­h!?Ma­ji na to prece pravo,stejne, jako muze rozjivene detatko slapat po sedackach a ujecene litat po bistru ci kavarne😂Nebo snad ne?PS.pokud by hrala v divadle,beru tam vnoucata(vek 4 a 5let) asi budou dost to predstaveni rusit,ale co ,maji pravo na socializovani se a kulturu!

AHel
02. 04. 2023 20:57

Vychovala jsem dvě děti a nikdy jsem nebyla v kavárně do jejich cca 4 let, jsou rok po sobě, když jsem si byla jista, že nebudou obtěžovat druhé hosty. Sraz jsme si dávaly s dětmi pravidelně u některé z nás v bytě, pokecaly, děti si pohrály a druhý den, jsme pokračovaly společně na domluveném hřišti. Žádné kavárny, cukrárny nás ani nezajímaly proč také. Všechny jsme byly a jsme do teď pohodářky. Osobně mi řvoucí děti k kavárně vadí také! Jsou neukázněné, rodiče si s nimi nevědí rady, takže je to přehlídka zoufalých osůbek, lítá jídlo, talíže a sklo ze shozených skleniček. Personál rozpačitě uklízí ale mají toho také plné kecky. Jsem překvapená, že se Štibrová do toho vůbec plete. Znám jí ze Stromovky, tady je restaurace, kde lze nevychované dítko a spojí potřebu kavíčkovat lze dobře vybalancovát. Člověk si vezme kávu do ruky a poskakuje po hřišti a hlídá dovádějící dítě. Děti do 4 let nepatří do kaváren a restaurací.

pragver
03. 04. 2023 00:55

Je opravdu nepříjemné, když v restauraci u vedlejšího stolu matka utišuje řvoucí mimino kojením, přebalováním a drncáním kočárku ! A to některé bezohledné matky s dětmi vydrží v restauraci i do pozdních večerních hodin !

blesik
02. 04. 2023 20:50

Do restaurace by se měly děti brát až když je rodiče dovedou ukáznit a pokud se to nepovede, měli by je uklidnit mimo restauraci a pak se s nimi vrátit ke stolu. Tak jsem to dělal se svými dětmi a nejen v restauraci, ale kdekoliv by rušily ostatní lidi, např, v čekárnách u lékařů, v obchodě, na poště atp. Nikdo se nemusí stydět, že nemá nervy na cizí nevychované dítě. Dítě je dítě, ale spousta lidí si jde do restaurace odpočinout, možná právě od svých vlastních dětí, či jiných psychických tlaků.

Dana Sabinioková
02. 04. 2023 20:43

Měla jsem také malé děti, ale raději jsem s nimi šla na písek nebo do parku, určitě ne do restaurace. Maminky a tatínkové sedí, v ruce mobil a děti si dělají co chtějí. Prostě nevidí, neslyší.

jasu1
02. 04. 2023 18:47

Gratuluji bistru k odvaze. Opravdu si myslím,že do společnosti cizích lidí mají rodiče až když děti mají výchovu dostatečnou pro tyto situace. Práva nemají jenom děti nebo jejích matky,ale možná překvapivě i my ostatní. Existují zařízení,kavárny a herny, která se na rodiče s dětmi zaměřují.Navíc tam děti neuvidí jak dospělí pijí alkohol nebo neuslyší jak vedou řeči pro dětské duše nevhodné.

delphina
02. 04. 2023 14:48

Dnešni rodiče si nejsou ochotni cokoliv odep­řít,bo­hužel­.Oprav­du nevím,proč bych za svoje peníze neměla mít možnost se v klidu např.najíst a snášet běhání a pokřikováni dětí.A to nemluvim o obsluze,to je pro ně horor.Tímto se omlouvám všem,kteří umí své potomky usměrnit a vysvětlit jim,že restaurace není hřiště.

Martin Tesařík
02. 04. 2023 13:58

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

ja01
02. 04. 2023 12:24

Jeho bistro, jeho pravidla. A žádná influencera třeba i s pohledným ksichtem to nezmění. Když se ji to nelíbí, má možnost jít kdekoliv jinde. Třeba ji tam rádi přivítají.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.