Uplakaná Farna o potratu: Čekalo se, až zemře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Uplakaná Farna o potratu: Čekalo se, až zemře

Jako dvojnásobné maminky se Ewy Farne (29) citelně dotýkají otázky rodičovství, dětí, ale i etiky. Přímo ve vysílání České televize se jí leskly oči, když zmínila případ, který se odehrál v její rodné zemi. 
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

lekno
27. 03. 2023 15:01

Tahle „Socha svobody“ neregistruje fakta z článku ?
Cit.: ..„k potratu totiž může žena v Polsku přistoupit pouze v situacích, kdy by mohla být těhotenstvím ohrožena na životě nebo zdraví. Podstoupit ho může také v případě, kdy otěhotněla po znásilnění.“.. Potraty tam nejsou kompletně ilegální. Jsou povoleny dle daných podmínek ze zákona. Co se tedy madam nelíbí ? Že tam těhotná nemúže přistoupit k potratu leckdy, když si smyslí ? Fakt „problém“ ! ..
Ohledně uvedeného případu – Pokud ta paní dostala sepsi, cítila se špatně, měla hned ohlásit lékařům své negativní zdravotní příznaky. Nevím, kdo tam zanedbal prevenci a kontrolu jejího stavu - zda ona, nebo lékaři. Ale kdyby se včas sepse diagnostikovala - mohla žít.. Sepse z nenarozeného dítěte obvykle vzniká, když už je dítě v těle matky mrtvé a rozklad jeho těla začne způsobovat zánět v těle matky. Jak je možné – lékaři sepsi nepředpokládali, ani úmrtí plodu, které tam mohlo nastat kdykoli ? Já myslím, že dítě už nežilo, proto dostala paní sepsi, je to logické. Ale oni čekali, až umřela. Děs..
No i tak - existuje spousta případů, kdy ženy nosily v sobě celá léta mrtvý plod dítěte a nezemřely proto. Viz například :
- http­s://sp­ravy­.prav­da.sk­/zau­jima­vosti/­clanok­/244266-mrtve-dieta-nosila-v-tele-27-rokov/

lekno
27. 03. 2023 15:03

Přístup lékařů je podstatný. Měl by být kromě odbornosti taky lidský. Ne vždy je lidský.. Podle mě, těhotné ženy v Polsku mohou rozhodovat o svém životě. Ale život dítěte, který ony v sobě nosí - není už jejich život. Je to samostatný nový život lidského tvorečka, s jeho vlastním tělem. A má být chráněn. Pokud ženě vážně nehrozí smrt kvůli těhotenství, potrat považuji tehdy za nehumánní. Proč furt říkají, že nenarozené dítě v těle matky - je její život a její tělo ? Vždyť to není pravda. Je to život a tělo malého tvorečka, patří jemu. Tohle je múj názor a příběhy s neúplnými údaji, vytržené z kontextu – na tom nic nezmění..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.