Nový ministr zdravotnictví Arenberger: CO BLATNÉMU ZLOMILO VAZ? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nový ministr zdravotnictví Arenberger: CO BLATNÉMU ZLOMILO VAZ?

„Premiér mě nemůže obejít!“ řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (51, za ANO) pro Aha! před necelým měsícem. Ale nechat ho odvolat mohl. A to také včera Andrej Babiš (66, ANO) udělal. Za velkého aplausu prezidenta Miloše Zemana (76), který Blatného dokonce obvinil, že odmítáním neschválené ruské a čínské vakcíny zavinil smrt mnoha lidí.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

-bello-
11. 04. 2021 22:50

Jestli jednal Blatný na " základě své odbornosti", pak když je hematolog, tak mohl odborně bojovat už taky proti vakcíně od Astra Zeneca , že ? Mnozí v něm vidí Sputnik hrdinu. jenže jeho ty klinické studie nenapadly. Kinické studie jsou dobrovolné a zodpovědně říkám, že např. v US se do všech možných cpou a prosí o ně lidi, který nemají na léčbu. Co se týče Sputniku, nikdo neříkal že bude použit neschválený.Ale je zajímavý, že Astra Zeneca, neměla dostatečné klinické studie pro jistou věkovou kategorii, a přesto se očkuje.Pak o čem to je ? Blatný za rezort bojoval tak, že nechtěl odpovědnost, nechtěl risk , ale chtěl tam sedět co nejdýl. A nejde o nic jiného, že by odpovědnost místo EMA, nesla národní léková agentura, u nás SUKL. A k tomu spějí ostatní země taky. Lékové agentury jsou nejvyšší orgány, které před vstupem do EU zajišťovaly registrace léků a mají své odborníky. Blatný to ví moc dobře.Nešel ale proti EMA a EU bordelu , kde se rozehrál boj o to, kam a komu a jakou vakcínu dají nejdřív. Celoevropská EMA s haldou odborníků selhala.Státy v EU už toho mají dost.Tedy chtějí národní registrace. EU rozdělovala vakcíny korupčně a předsedkyně EU zákonodárců Ursulu von der Leyen na to jen civěla .

TakTakTak
08. 04. 2021 10:44

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.