Tohle o herečce Nela Boudové netušíte: Odjela do Tibetu "páchat" dobro! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tohle o herečce Nela Boudové netušíte: Odjela do Tibetu "páchat" dobro!

U města Mussoorie navštívili tibetské děti i staré Tibeťany, kteří žijí v exilové vesničce.
U města Mussoorie navštívili tibetské děti i staré Tibeťany, kteří žijí v exilové vesničce. (Foto Martin Pustelník, archiv Nely Boudové, Nova)

Dvorní česká dabérka Julie Robets (46) Nela Boudová (46) strávila měsíc v Indii! Magazín Aha! TV zjistil, že šla mimo jiné ve stopách hollywoodské herečky, která tam natáčela film Jíst, meditovat, milovat. Ten v pátek 22. srpna odvysílala televize Nova.

Julia Roberts ve filmu medituje v Indii a nabírá energii po velmi nepříjemném rozvodu. Nela Boudová v Indii meditovala také, to ale nebylo všechno… Herečka je už řadu let patronkou občanského sdružení M.O.S.T.,  které pomáhá tibetským dětem a seniorům. A už nechtěla jen pomáhat na dálku.

„Během návštěvy Ladaku jsme například předali roční příspěvek od českých dárců pětašedesáti starým Tibeťanům ze třech exilových vesniček. Staříčci měli opravdu radost – díky této podpoře si mohou dopřát jak jídlo a léky, tak si zajistit otop na tuhou zimu,“ řekla magazínu Aha! TV Boudová, kterou na cestě doprovázeli její synové Andrej (15) a Dalibor (13). „Vzala jsem kluky s sebou, protože si myslím, že by měli vědět, že svět nekončí za našimi hranicemi,“ prohlásila Boudová, která během pobytu v Indii viděla také metropoli Dillí nebo Himaláje.

Ze zápisků Nely Boudové

„Navštívili jsme také první exilové sídlo Dalajlamy u města Mussoorie. Navštívili jsme tibetské děti i staré Tibeťany, kteří žijí v exilové vesničce Tibetan Homes Foundation. Nejstarší babičce Dolmě, kterou jsme potkali, je 87 let. Denně odříká třicet tisíc manter Óm Mani Padme Húm a cítí se dobře.“



Autor:  lbp

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.