Lucie Borhyová: Nečekaný převoz do nemocnice a pak... OPERACE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lucie Borhyová: Nečekaný převoz do nemocnice a pak... OPERACE

Lucie Borhyová
Lucie Borhyová (: Michaela Feureislová)

PRAHA – Strašný šok! Moderátorka Lucie Borhyová (29), největší hvězda nejsledovanějšího pořadu v zemi, Televizních novin na Nově, má vážné zdravotní komplikace. Dokonce je hospitalizovaná v pražské Fakultní nemocnici v Motole a včera podstoupila operaci!

Zpravodajství nejsledovanější televize je kvůli této hrozné zprávě doslova vzhůru nohama. Co krásné Lucii, kterou diváci několikrát zvolili nejpopulárnější ženou Novy, vlastně je? Víme to! Jde o slinnou žlázu! A dokonce se spekuluje i o Lucčiných problémech se štítnou žlázou, která před lety ničila i Slavici Lucii Bílou (40).

Zprávy o hospitalizaci a operaci Borhyové deníku Aha! potvrdilo hned několik na sobě nezávislých zdrojů. „Měla být hostem našeho pořadu Top Show, ale omluvila se s tím, že musí jít na operaci,“ prozradil nám jeden ze zaměstnanců televize Top TV.

„Podle plánu měla začít s Rayem v nejbližších dnech vysílat Televizní noviny, ale teď jsou jejich jména ve vysílacím plánu přeškrtána a místo nich bude dál vysílat Pavel Dumbrovský s Pavlou Charvátovou. Jako důvod byla uvedena nečekaná zdravotní indispozice Borhyové,“ přiznal deníku Aha! zaměstnanec nováckého zpravodajství.

„Nic vám k tomu neřeknu. Nechte se překvapit, kdo bude vysílat příští týden,“ řekla nám neochotně Pavla Charvátová. Samotná Borhyová už několik dní nezvedá telefony, ani neodpovídá na esemesky. „Vůbec nic vám k tomu neřeknu,“ reagoval přítel moderátorky Alan Babický. „Ano, je u nás hospitalizovaná a podrobila se operačnímu zákroku slinné žlázy,“ potvrdila nám včera odpoledne tisková mluvčí Fakultní nemocnice Motol v Praze Eva Jurinová.

Slinná žláza je uložena pod jazykem. „Nejčastěji tam bývá zánět, nebo stejně jako v ledvinách se vytvoří kamínek, který ucpe vývod a pak nemůžou odcházet sliny, což je silně bolestivé. Jako poslední varianta tam může být i nádor,“ řekl nám lékař, který si nepřál být jmenován. V posledních týdnech se u Borhyové rovněž spekuluje o problémech se štítnou žlázou. Ty měla způsobit nová hormonální antikoncepce, kterou Lucie před několika měsíci nasadila. Lucii vůbec nesedla, rozhodila jí fungování štítné žlázy, což se projevilo tím, že moderátorka výrazně přibrala a nezvykle jí vylezly oči z důlků. Jde tedy o stejné onemocnění, které před několika lety dlouho trápilo i Lucii Bílou. „Štítná žláza se dá léčit například radioaktivním jódem nebo léky. Ale stoprocentní vždy bývá pouze operace,“ popsal deníku Aha! jeden z lékařů.

Co to je slinná žláza
Slinná žláza je žláza dutiny ústní, jež vylučuje sekret – sliny, které zvlhčují dutinu ústní, obalují přijímanou potravu, čímž usnadňují polykání.

23.2.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.