Vica Kerekes to schytala od diváků Clony: "Nadabujte tu mumlavou Slovenku, ať mluví česky!" | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vica Kerekes to schytala od diváků Clony: "Nadabujte tu mumlavou Slovenku, ať mluví česky!"

Na Vicu je krásný pohled, rozumět jí ale příliš není.
Na Vicu je krásný pohled, rozumět jí ale příliš není. (ČT )

Po dvou dílech seriálu Clona mají diváci České televize jasno a vyzývají tvůrce: předabujte Slovenku Vicu Kerekes (33)! Její slovenština říznutá maďarštinou jim není po chuti. Jejich prosby ale vyslyšeny nebudou.

„Proboha, udělejte něco s tou zrzkou. Není jí absolutně rozumět! Nechápu, proč nemohla dostat roli česká herečka,“ bouří se v internetové diskusi seriáloví fanoušci proti obsazení maďarské sexbomby Kerekes do role kriminalistky Nikoly. „Nechte ji nadabovat,“ nabízí tvůrcům řešení.


Tam ale padá kosa na kámen. „Od počátku bylo jasné, že Vica bude v seriálu mluvit svým rodným jazykem. O dabingu Vicy jsme neuvažovali a uvažovat určitě nebudeme. Je-li nadabována jedna postava, je to na výsledku velmi poznat,“ tvrdí producent seriálu Petr Bílek.
Vzhledem k množícím se stížnostem diváků ale připouští, že v případě pokračování budou klást větší důraz na srozumitelnost projevu krásné Vicy. „Zaměříme se na to, aby její slovenština byla spisovnější. Do češtiny ji ale tlačit nebudeme. Jakmile herec hraje v cizím jazyce, ubírá to jeho hereckému projevu,“ vysvětluje Bílek.



Autor:  kot

Přečtěte si
fantaghiro
16. 5. 2014 • 15:25

Rozumět jí fakt moc není, ale kouká se na ni hezky....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.